Home / DRUŠTVO / Otvorena izložba fotografija “Pogled u jesen“leskovačkog majstora Radisava Filipovića
hotel bell

Otvorena izložba fotografija “Pogled u jesen“leskovačkog majstora Radisava Filipovića

Radisav Filipović, jedna je od onih koji žive svoj san. Zahvaljujući njegovoj ideji, pedeset fotografija nastalih na Vlasinskom jezeru i u kanjonu reke Vučjanke, izloženih u narednih nekoliko dana u holu Leskovačkog kulturnog centra, krasiće zidove soba u opštoj bolnici.

Kada je jednog dana Rade došao u Kulturni centar i predložio partnerstvo u realizaciji ove ideje, nijedan drugi odgovor, osim pristanka, nije mogao doći u obzir, otkrila je direktorka LKC-a, Sanja Conić:

– Svojim objektivnom on nas podseća na lepotu života, neophodnost njenog očuvanja i mirnoću, kao lek za svakodnevne nedaće. Ideja da izložba, koju danas otvaramo, bude ustupljena Opštoj bolnici, stvarno je odlična. Najmanje što možemo učiniti za naše lekare i sve medicinske radnike, koji se svakodnevno suočavaju sa mnogobrojnim bolestima i nepredvidivim situacijama jeste da im ulepšamo zidove hodnika i radnog prostora. Fotografije su tamo najpotrebnije: da vrate nadu i volju bolesnicima, da podsete na ono što život čini bogatim.

Zahvaljujući na donaciji, direktor Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević je podsetio na dogovor sa gradonačelnikom iz 2013. godine, kada je imenovan na tu funkciju:

– Dogovorili smo se da učinimo sve kako bismo ovu instituciju modernizovali i osavremenili, jer se radi o regionalnoj zdravstvenoj ustanovi, koja pruža usluge građanima celog Jablaničkog okruga. Evo, konačno smo na pragu ispunjenja datog obećanja, jer uskoro počinje druga faza rekonstrukcije unutrašnjosti bolnice. Ove fotografije će oplemeniti prostor, a pacijentima, koliko god je to moguće, boravak u njoj učiniti manje neprijatnim.

Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, koji je otvorio izložbu, dragoceni su Leskovčani koji žele da ulepšaju svakodnevicu drugima, tražeći zauzvrat samo osmehe, dobro raspoloženje i puno srce.

Radisav Filipović se fotografijom profesionalno bavi od 1979. godine, a za svoj rad više puta je nagrađivan. Predsednik je Foto kluba “Leskovac“ i ima zvanje majstora fotografije.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.