hotel bell

Otvoren vrtić “Plavi čuperak“: Kapacitet 91 mesto-upis dece od sutra

U objektu površine 650 kvadrata, na tri etaža su, po najnovijim standardima uređene prostorije za boravak dece, a mališanima će biti na raspolaganju i dvorište sa mobilijarom. Vlasnici, porodice Bogdanović i Jovanović poručuju zainteresovanim roditeljima da nikakve liste za prijem dece ne postoje i pozivaju ih da se, u ličnom kontaktu, informišu o svim detaljima vezanim za upis

Svaka investicija koja podrazumeva povećanje vrtićkih kapaciteta, u Leskovcu će biti dočekana raširenih ruku, jer to jeste jedan od naših gorućih problema.

– Nakon vrtića “Vil“, “Agnes“ i “Autostop“, koji su otvoreni prošle godine, potrebu za ulaganjem u ovu oblast, prepoznale su porodice Bogdanović i Jovanović. Realizacija ideje je započela zakupom objekta 650 kvadrata, na tri nivoa. Nakon višemesečnih radova, kako bi se prostor adaptirao i uredio po propisanim kriterijumima i standardima, predškolska ustanova “Plavi čuperak“ je spremna za rad. U njemu će, moći da boravi 91 dete, uzrasta od 1,5 do 7 godina. O njima će brinuti 10 vaspitača, psiholog, pedagog, logoped i dve spremačice. Na osnovu svega što vidimo, možemo zakljućiti da se radi o vrlo ozbiljnim investitorima, a zbog osetljivosti delatnosti, samo takvi i mogu opstati u ovom poslu, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je još jednom pozvao preduzetnike da se opredele za otvaranje novih vrtića, obećavši podršku grada u subvencionisanju cene boravka za sve roditelje:

– Trudili smo se da sve sadržaje prilagodimo njihovim potrebama, interesovanjima i željama. Naš tim je sastavljen od stručnih vaspitača i saradnika, pa deci nudimo mogućnost dobrog druženja i učenja prilagođenog njihovom uzrastu. Svo svoje znanje i iskustvo stavićemo u službu dece, kako bi im boravak u “Plavom čuperku“ bio što prijatniji. Želimo da izrazimo zahvalnost gradu, bez čijih subvencija, ova poslovna ideja ne bi mogla da zaživi, rekla je sekretar Natalija Milićević.

Bogdanovići i Jovanovići su objekat zakupili na period od deset godina i poručuju da planiraju dugoročno poslovanje u ovoj oblasti:

– Želim da obavestim roditelje da, uprkos glasinama, nikakvi spiskovi za prijem dece ne postoje. Naša vrata su od sutra otvorena za sve roditelje, koji imaju potrebu za upisom dece u vrtić. Neka dođu lično da se informišu, razgledaju objekat, upoznaju se sa vaspitačima i našim stručnjacima i obaveste se o potrebnoj dokumentaciji. Priče da su neka deca već upisana, apsolutno nisu tačne, naglasila je Andrijana Jović Bogdanović.

Check Also

Isplaćena jednokratna pomoć porodiljama

Danas je iz gradskog budžeta na ime jednokratne pomoći porodiljama isplaćen iznos od 980.000 dinara. …

Оставите одговор