Home / EKONOMIJA / Otvoren „Lidl“, gužva „kao da je džabe“ – a nije
hotel bell

Otvoren „Lidl“, gužva „kao da je džabe“ – a nije

U Leskovcu i još 11 gradova jutros u 8 časova otvoreni su diskontni marketi nemačkog „Lidla“.

Fama koja postoji o ovoj kompaniji postoji dugi niz godina, pre svega je vezana za utiske naših turista koji su do pre par godina najviše pazarili u Lidlovim marketima. Kako ni Grčka nije što je nekad bila, u poslednjih par godina kesa sa znakom Lidla nije znak prpeoznavanja dela turista koji su odmor proveli na obalama Egejskog mora. Ipak fama o jeftinoj kupovini u Lidlu je ostala. Otuda i ne čudi gužva prvog dana rada Lidlovog marketa u Leskovcu.

Iako su akcije pripremljene za otvaranje Lidla najavljene sa trajanjem do 14. oktobra, žitelji Leskovca su već i pre 5 sati jutros bili u redu da uđu među prvima i kupe nešto od proizvoda koji su na akciji i naredna 3 dana, nakon čega će se prodavati po redovnim znatno većim cenama.

 

Pre zvaničnog otvaranja, Lidl su obišli novinari, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković, sa saradnicima. Unutra, logično, sve novo, blistavo i sjajno. Uz potvrdu očekivanja da će artikli koje proizvodi Lidl biti jeftiniji od ostalih u ponudi. Uz ovek i na svako pitanje precizan odgovor „o najboljem odnosu cene i kvaliteta“.

-Veoma mi je drago što danas na Dan grada otvaramo jednu prepoznatjivu firmu koja ima dobre i kvalitetne usluge, niske cene, i što je na ovaj način ponuda našim sugrađanima mnogo veća nego što je bila do današnjeg dana. Kad je ovako svečan trenutak ne možemo da se ne setimo prošlosti. Na ovom prostoru je bilo preko 80 lokala koji su bili stari, truli, stara autobuska stanica, tako da je ovo bio jedan od najružnijih delova grada. Bila je zaista vizionarska pozicija da u ovom trenutku budete hrabri i donesete hrabru odluku u ime grada da sve ono što je staro, i što nije praktično i funkionalno srušite, da dobijete 75 miliona dinara od Nemačke kompanije Lidl i otvorite ovakav objekat kao što je nova pijaca i dobijete treću nagradu u Srbiji za projekat. I sada mogu već sa zadovojstvom da kažem da je ovaj deo grada jedan od najlepših, po kome će grad Leskovac biti prepoznatijiv. Ono što je nama drago je da je 40 naših sugrađana danas počelo da radi, da imamo mogućnost širenja ove kompanije i da je Leskovac postao prepoznatljiv po stranim investicijama. Danas se u Leskovcu vijore Nemačka zastava, Turska zastava, Holandska zastava, Korejska, zastava Rumunije. Biće ih verujte mi još. – rekao je gradonačelnik Leskovac dr Goran Cvetanović koji je zajedno sa predstavnikom Lidla otvorio hipermarket.

Redovi za ulazak se tokom dana nisu smanjivali, deo građane je nezadovoljan jer nije došao do željenih proizvoda koji su nestali sa rafova, a kako saznajemo bilo je i nekoliko situacija na ivici incidenata, uglavnom zbog smrznutih pilića koji su ponuđeni po akcijskoj ceni od 119 dinara za kilogram.

Snimke iz leskovačkog Lidla pogledajte OVDE.

Izjave sa svečanog otvaranja pogledajte klikom na link OVDE.

Check Also

CENE MINUS ZA 3+ – Sa ponosnom karticom u Muzej po 50% sniženoj ceni

Narodni muzej u Leskovcu obaveštava sve korisnike ponosne kartice „Cene minus za 3+“ da njeni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *