Home / DRUŠTVO / Otvoren 10. jubilarni STRINGS: Za sedam dana-1o koncerata eminentnih muzičara i ansambala
hotel bell

Otvoren 10. jubilarni STRINGS: Za sedam dana-1o koncerata eminentnih muzičara i ansambala

Međunarodni festival i letnja akademija je, tokom protekle decenije, izrasla u respektabilnu muzičku manifestaciju, a jubilarno izdanje STRINGS-a, donosi i brojne pozitivne inovacije

Za sedam dana biće održano deset koncerata eminentnih domaćih i stranih muzičara i ansambala. U koncertima klasične muzike, publika će uživati u holu Kulturnog centra, gde će nastupati dugogodišnji profesori i nekadašnji polaznici Festivala.

Pored domaćih umetnika, nastupiće čuveni ukrajinski violinista Valerij Sokolov, Vlada Maričić i mnogi drugi, a završnica je rezervisana za kraljicu sevdalinki Amiru Medunjanin:

– Moram neskromno da primetim da Leskovački kulturni centar priprema i realizuje sve kvalitetnije manifestacije, a to je rezultat timskog rada, posvećenosti i zajedničkog delovanja. Ne treba izgubiti iz vida i podršku grada Leskovca i resornog ministarstva. Sve to ne bi bilo dovoljno da STRINGS nema svoju vernu publiku, koja je naš najvredniji saradnik. Hvala vam što ste i večeras ovde i što ćete i narednih vrelih dana pratiti pripremljeni program, istakla je, u pozdravnom govoru, direktorka Leskovačkog kulturnog centra, Sanja Conić.

Leskovačani vole klasičnu muziku i zato lokalna samouprava sve više sredstava izdvaja za kulturu, a posebno muzičke manifestacije:

– Ovaj divni ambijent i vrhunski umetnički sadržaji još jednom pokazuju da je Leskovački kulturni centar na visini zadatka. Uz veliku zahvalnost organizatorima, što će Leskovac narednih nedelju dana biti središte kvalitetne muzike, sve vas pozdravljam u ime gradonačelnika Gorana Cvetanovića i proglašavam 10. jubilarni STRINGS otvorenim, rekla je gradska većnica Jelena Miljković.

Na svečanom otvaranju je izvedena i kompozicija “Mozaik“, koju je, specijalno za festival komponovao mladi srpski kompozitor Igor Andrić, a finansijski podrao SOKOJ.

Prvo festivalsko veče završeno je koncertom kamernog orkestra String-s.

Check Also

Novi Amerikanac u Zdravlju: Jacob Lampkin pojačao Zdravlje

Amerikanac Jacob Lampkin novo je pojačanje leskovačkog Zdravlja. Lampkin u Zdravlje dolazi iz australijske NBL1 …

Оставите одговор