Home / DRUŠTVO / Otvaranje Kopašničkih bazena-1. jula: Uskoro gotovi i apartmani, pa će ovde ponovo biti organizovana rekreativna nastava
hotel bell

Otvaranje Kopašničkih bazena-1. jula: Uskoro gotovi i apartmani, pa će ovde ponovo biti organizovana rekreativna nastava

Foto: Dnevnik Juga

To je novinarima, gradonačelniku i njegovim saradnicima potvrđeno danas u Kopašnici, na lokaciji nekadašnjeg “Pionirovog“ odmarališta, u čiju adaptaciju je Slavoljub Stefanović, uložio nekoliko miliona evra

Umesto dva, na potpuno rekonstruisanom kompleksu, sada su tri bazena. Puni su i, za interne potrebe, u funkciji već neko vreme, a za šire građanstvo će biti otvoreni od 1. jula.

– Najveći je dubine 2,2o, srednji 1,10, a najmanji 0,70 metara i spremni su da prime prve kupače. Cena ulaznice će biti povoljna, a posetioci će moći da koriste i usluge restorana. Uskoro kompletiramo opremanje 32 apartmana sa oko 120 postelja, pa će ovde moći i da se prenoći. Želja vlasnika kompleksa, koji se prostire na 6 hektara, jeste da ovoj lokaciji vrati stari sjaj i da je opremi za rekreativnu nastavu za osnovne škole. Gradimo još jedan teren, tako da će biti idealno i za pripreme sportista ili za jednostavan odmor u prirodi, jer je okolina živopisna i izdašna, kaže naš domaćin Dragan.

Prostor ispred bazena je očišćen i pretvoren u komotan parking, a sprat restorana idealan je za različite vrste proslava i veselja.

Radi se punom parom i sve će biti spremno za svečano otvaranje, prvog julskog dana.

Nama, koji imamo malo više godina, još uvek su u živom sećanju boravci u nekadašnjem odmaralištu, koje je tada nosilo naziv “Škola u prirodi“. Nekadašnje objekte nemoguće je prepoznati, ali jedan još uvek nije srušen, pa svojom spoljašnošću čuva uspomenu na neka ranija vremena.

Uskoro će i on biti porušen i ustupiće mesto novoj zgradi, jer će se ovde, kako sada stoje stvari, tražiti mesto više. Saznajemo i da će, zbog specifične ruže vetrova, gospodin Stefanović, podneti zahtev za dobijanje statusa vazdušne banje.

Ono što dominira prvim delom kompleksa je i vremešna sekvoja, verovatno jedina u Srbiji, što je, takođe, svojevrsna atrakcija, jer je, pričaju domaćini, u nekadašnjoj Jugoslaviji rasla još samo jedna.

Foto: Dnevnik Juga

Sve u svemu, čini se da Leskovac dobija još jedan fantastičan prostor za odmor i rekreaciju, u kome će podjednako uživati sve generacije posetilaca.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.