OSTAJEMO OPOZICIJA: Narodni pokret Srbije neće učestvovati u prikupljanju potpisa građana za zakazivanje sednice Skupštine grada Leskovac

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije Leskovac održao je danas konferenciju za medije na kojoj je saopšteno da ova stranka neće učestvovati u prikupljanju potpisa građana za održavanje sednice Skupštine grada Leskovca na čijem bi dnevnom redu smena gradonačelnika Leskovca.

Gradski odbor NPS doneo je jednoglasno odluku da ne učestvuju u prikupljanju potpisa radi sazivanja vanredne sednice skupštine na kojoj bi se raspravljalo o podnošenju ostavke gradonačelnika.

„Kao što znamo, gradonačelnik se bira iz redova odbornika, tako da bi rezultat glasanja bio unapred poznat. Da razjasnimo građanima, potpisi se ne skupljaju za smenu gradonačelnika, tako da ovo nije referendum za smenu. Potpisi se skupljaju za sazivanje vanredne sednice skupštine na kojoj će se odlučivati o smeni gradonačelnika. Mi smo kao odbornici opozicije potpisali inicijativu za sazivanje skupštine, iako smo za tu inicijativu saznali iz medija. Na sastanku GrO NPS doneli smo odluku da tu akciju podržimo i smatramo da opozicija mora biti jedinstvena. Uvek ćemo podržati onu inicijativu od strane opozicije koja je realna i ima izglede da može imati uspeha. Ali, nažalost, ta akcija skupljanja dovoljnog broja potpisa od strane opozicionih odbornika nije uspela, jer je bilo potrebno 25 potpisa, a sakupljeno je 22.“ – rekao je na konferenciji za medije Dragan Stošić, predsednik Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Leskovcu.

Predsednik leskovačkih narodnjaka smatra da je za jednu ovakvu akciju potrebna ozbiljna priprema i mnogo širi front opozicionih stranaka i različitih grupa građana i udruženja.

„Mi verujemo da bi tada bilo realno da akcija bude uspešno izvedena. Kao ozbiljna politička organizacija donosimo odluke na sednicama Gradskog odbora NPS-a Leskovac i moramo biti obavešteni na vreme, da bi mogli da razmatramo predloženu akciju i donesemo odluku o tome da li ćemo učestvovati“ – dodao je Stošić.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije u Leskovcu naglašava da ova stranka ostaje u opoziciji.

„Kad budete videli ili čuli da neko od funkcionera NPS-a pregovara o bilo čemu sa gradonačelnikom ili vladajućim strankama, onda nas možete optužiti da sarađujemo sa vlastima. Mislim da smo dugogodišnjim radom dokazali da smo opozicija ovoj vlasti.“ – istakao je Stošić.,

Predsednik leskovačkog odbora NPS-a podseća da je deo opozicije najavio akcije mimo dogovora sa ovom strankom.

„U razgovoru sa Nenadom Zdravkovićem sam ih zamolio da sačekaju sastanak našeg odbora i našu odluku. Nakon što su oni rekli da se kreće sa akcijom na konferenciji za medije, mene su zvali članovi našeg odbora i pitali ko je to odlučio u njihovo ime.“

Stošić je upozorio da bi se ovakvom akcijom mogla potrošiti energija naroda koji bi dao svoje potpise za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj će vlast preglasati 22 opoziciona odbornika i podsetio da se potpisi ne prikupljaju za nekakav referendum o gradonačelniku.

„Mislim da ovako možemo istrošiti energiju naroda na prikupljanje potpisa, sazvati skupštinu i oni nas tamo preglasaju. Ako se već upuštamo u to, morali smo to ozbiljnije pripremiti, da svi stanemo na jednu stranu ili barem većina nas, da nađemo način kako da se borimo protiv ove vlasti. Trebalo je razmotriti i neke druge opcije, moralo je biti više sastanaka pre nego što se izađe u javnost, to je poenta naše priče. Mi ni sa kim nismo u svađi, sarađujemo sa svima, sve ovo smo i njima rekli.“ – kazao je u susretu sa novinarima Dragan Stošić, predsednik Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Leskovcu.

Check Also

Leskovčanima predstavljen novi broj SNS Informatora

U Leskovcu je danas predstavljen novi broj stranačkog glasnika SNS -Informator, kojeg je našim sugrađanima …