Home / DRUŠTVO / OŠ „Vuk Karadžić“ priredbom u LKC obeležila školsku slavu Svetog Savu
hotel bell

OŠ „Vuk Karadžić“ priredbom u LKC obeležila školsku slavu Svetog Savu

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Leskovcu obeležila je školsku slavu posebnim programom u Leskovačkom kulturnom centru.

Učenici ove škole pripremili su bogat program kojim su praktično najavili da će ova škola sledeće godine biti domaćin Svetosavskih svečanosti na nivou Grada Leskovca.

Školski hor koji čine učenici sedmog i osmog razreda izveo je Himnu Svetog Save, zatim pesmu „Vezak je vezla“ ali i školsku himnu. Posebne simpatije i aplauze dobili su predškolci koji pohađaju predškolsku nastavu u ovoj školi.

Učenici prvog razreda izveli su igrokaz „Sveti Sava i dečak“, predstavu „U susret Savindanu“ pripremili su učenici 4/1 i 4/2 razreda, recital „Život Svetog Save“ izveli su učenici šestog razreda, a zanimljiv recital „Srpska imena“ učenici 4/3 rareda.

Direktor škole Predrag Zdravković zahvalio je učenicima, veroučiteljima, učiteljicama i nastavnicima koji su pripremili ovaj zanimljiv program.

-Učenici naše škole su pripremili ovu predstavu u cilju jedne male podrške proslavi Svetosavskih svečanosti. Naša škola će sledeće godine biti domaćin ovih svečanosti. Zahvaljujem dekama, bakama i roditeljima što svoju decu vaspitavaju u duhu Svetoga Save i pravslavlja. Dugujemo zahvalnost i Leskovačkom kulturnom centru što nam je dozvolio da izađemo izvan zidova naše škole gde godinama slavimo Svetog Savu u prostorijama škole. Mislili smo da nam je taj prostor nekako mali, i odlučili smo se da dođemo u ovu salu. Sada vidim da nam je i ova sala mala pa ćemo dogodine kao domaćini Svetosavskih svečanosti program pripremiti u sali Narodnog pozorišta – rekao je direktor Osnovne škole Vuk Karadžić u Leskovcu Predrag Zdravković.

Check Also

Podeljen najnoviji Informator

Centralni naslov poslednjeg broja stranačkog glasila SNS-a jeste najava povećanja plata i penzija od 1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *