Home / DRUŠTVO / OŠ „Karađorđe Petrović“ dobija bežične računarske mreže
hotel bell

OŠ „Karađorđe Petrović“ dobija bežične računarske mreže

Ovih dana u Osnovnoj školi „Karađorđe Petrović“ u Kruševici počeće realizacija projekta pod nazivom „Razvoj informaciono komunikacione infrastrukture u osnovnim i srednjim školama u RS – povezane škole“.

Od ukupno 1700 škola u Srbiji ova škola se našla u krugu 30 škola kojima je odobrena realizacija ovog projekta. Projektom je predviđeno opremanje i izvođenje radova na izgradnji bežičnih lokalnih računarskih mreža, a realizovaće se sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Privilegija je da se jedna mala škola nađe među 30 škola u kojima će se ovaj projekat realizovati. U toku je usaglašavanje termina za izvođenje radova, a nadam se da će radovi krenuti početkom februara meseca. Škola će nakon izvođenja radova u potpunosti biti pokrivena brzim internetom i kamerama što će značajno unaprediti i osavremeniti rad kako nastavnika tako i učenika“, rekao je Dragoslav Svetozarević, direktor OŠ „Karađorđe Petrović“ u Kruševici.

Osnovnu školu u Kruševici pohađa 72 učenika, a pored matične škole ima isturenih odeljenja u Boljaru, Ravnom Delu i Donjem Dejanu.

Izvor: kcvlasotince.rs

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.