Home / GRADOVI / Leskovac / OŠ „Josif Kostić“ i TŠ „Rade Metalac“ najuspešnije na školskom takmičenju u plivanju
hotel bell

OŠ „Josif Kostić“ i TŠ „Rade Metalac“ najuspešnije na školskom takmičenju u plivanju

Na bazenima SRC „Dubočica“ u Leskovcu danas je organizovano opštinsko i okružno takmičenje u plivanju, učenika osnovnih i srednjih škola iz Leskovca i škole 8. oktobar iz Vlasotinca.

Na samom takmičenju je bilo prisutno skoro 100 učenika osnovnih i srednjih škola, a iz Sveza za školski sport navode da su deca bila presrećna što se posle dužeg vremena i uprkos situaciji sa korona virusom ono ipak održalo,uz poštovanje svih protivepidemijskih mera i bez prisustva publike.

Najuspešnija škola po osvojenim prvim mestima je Osnovna škola “Josif Kostić“ sa osvojenih 11 prvih mesta, a na drugom mestu je Osnovna Škola “Svetozar Marković“ koja ima 9 prvih mesta. Na trećem mestu po osvojenim prvim mestima je osnovna škola “Vasa Pelagić “ iz Leskovca.

Kod srednjih škola najviše prvih mesta zauzela je Tehnička škola “Rade Metalac“ iz Leskovca, a drugo i treće mesto su hemijska škola i medicinska škola.

„Svako od učenika ko je uspeo da zauzme jedno od prva tri mesta osvojio je medalju i diplomu, a prvi koji je danas stigao na cilj, dobio je majicu i ostvario je plasman za Republičko takmičenje u plivanju za osnovne i  srednje škole koje se održava u Beogradu 07.04.2021 godiine. Kao i svaki put, Savez za školski put je spreman da sa svojim nastavnicima i učenicima krene na put i izazov za osvajanje medalja na Republičkom takmičenju i nadamo se uspehu za naš grad, škole i za sve pojedince, odnosno naše učenike – navodi se u saopštenju Saveza za školski sport.

Check Also

Seka Aleksić 2. januara u Leskovcu

U svečanoj sali restorana „Dionis“ svoj nastup 2. januara 2022. godine najavila je balkanska zvezda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *