Home / DOGAĐAJI / Opština Lebane raspisala konkurs za podršku mladim talentima
hotel bell

Opština Lebane raspisala konkurs za podršku mladim talentima

Na osnovu člana 7. stav 2. i čl. 4. tačka Đ. Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na podršku mladim talentima sa teritorije opštine Lebane broj 04 Broj 02- 319/2 od 09.10.2020. godine Komisija za podršku mladim talentima sa teritorije opštine Lebane na sednici održanoj 18.11.2021. godine, raspisuje

KONKURS ZA PODRŠKU MLADIM TALENTIMA SA TERITORIJE OPŠTINE LEBANE

Konkurs se raspisuje za dodelu finansijske podrške mladim talentima u oblasti visokoškolskog obrazovanja.
Pravo na finansijsku podršku u vidu novčane nagrade imaju mladi talenti do 30 godina života, na osnovu podnetog zahteva na prijavnom obrascu, ukoliko ispunjavaju opšte i posebne uslove.

Pravo na nagradu, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog stepena studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti drugog i trećeg stepena studija (master i doktorske studije) bez obzira na način finansiranja školovanja, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju posgigli prosečnu ocenu najmanje 9,00.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do V (i VI) godine osnovnih studija, studenti drugog stepena studija i studenti trećeg stepena studija koji nisu u radnom odnosu, koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena (master) i trećeg stepena (doktorske).

Na raspisani konkurs pravo učešća nemaju studenti viših škola po starom ili visokostrukovnih škola po Bolonji.

Obrazac za prijavu možete naći OVDE

Check Also

Besplatne radionice za decu i mlade u Leskovačkom kulturnom centru

Leskovački kulturni centar je juče počeo da realizuje Zimski program radionica za decu i mlade, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *