Home / DRUŠTVO / OKTOBARSKE NAGRADE Svi dobitnici Novčanih nagrada
hotel bell

OKTOBARSKE NAGRADE Svi dobitnici Novčanih nagrada

Skupština Grada Leskovca na predlog Odbora za priznanja donela je Odluku o dodeli Oktobarskih nagrada – Novčanih nagrada za 2017. godinu.

Jednoglasnom odlukom odbornika dobitnici Oktobarske novčane nagrade, dodeljene su:

MILICI JOVANOVIĆ, diplomiranom teoretičaru umetnosti

Za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Fakultetu umetnosti u Nišu, kao i za razvoj i promociju muzičke umetnosti u Leskovcu.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Milica Jovanović rođena 21.07.1994. godine u Leskovcu sa trenutnim prebivalištem u Bratmilovcu. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu na odseku za muzičku teoriju i pedagogiju sa prosečnom ocenom 9,76 kao najbolji student na svom odseku. Master studije privodi kraju. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: prvo međunarodno studentsko takmičenje komplementarnog klavira Univerziteta u Nišu – prva nagrada u prvoj kategoriji, internacionalno takmičenje „Mihajlo Nikolovski“ – prva nagrada u kategoriji: Harmonija, drugo međunarodno studentsko takmičenje komplementarnog klavira – prva nagrada u drugoj kategoriji, treće međunarodno studentsko takmičenje – treća nagrada u trećoj kategoriji, četvrto međunarodno takmičenje – druga nagrada u četvrtoj kategoriji.
Kao član Akademskog hora SKC-a iz Niša učestvovala je na brojnim kulturnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je u izvođenju devete Betovenove simfonije sa preko 300 izvođača na sceni letnje pozornice niške tvrđave u okviru državnog obeležavanja Milanskog edikta, kao i nastup na 12. internacionalnom festivalu iniverzitetskih horova „Univesitas Cantat“ u Poljskoj.
Stipendista je Dositeja fonda za mlade talente Republike Srbije.
Tokom školovanja bila je aktivni član gradskog dečijeg hora „Zvezdice“ punih 13 godina.

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Milici Jovanović dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

MILICI RISTIĆ, studentu doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu

Za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Ekonomskom fakultetu i učešće u izradi programa preduzetničke obuke.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Milica Ristić je rođena 08.01.1992. godine u Leskovcu. Završila je srednju ekonomsku školu u Leskovcu, a Ekonomski fakultet u Nišu je završila sa prosečnom ocenom 9,54. Master akademske studije je završila sa prosekom 10. Upisala je doktorske studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu kao jedan od dva studenta doktorskih studija čije se školovanje finansira iz budžeta.
Za vreme studija dobila je tri nagrade koje Agencija za lokalni ekonomski razvoj grada Leskovca dodeljuje mladim talentima, bila je stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Bila je dobitnik stipendije Fonda za razvoj mladih talenata – Dositeja. 
Na doktorskim studijama je držala vežbe, kao jedan od najboljih studenata. Učestvovala je na Kopaonik Biznis Forumu 2017. godine. Trenutno ima dva objavljena rada u oblasti finansija.
Potpredsednik je Evorpskog pokreta u Srbiji – Leskovac.

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Milici Ristić dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

 VIKTORU DIMITRIJEVIĆU, učeniku OŠ „Josif Kostić“ u Leskovcu
Za izuzetne rezultate ostvarene na državnom prvenstvu u plivanju za pionire.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Viktor Dimitrijević je rođen 2005. godine. Učenik je OŠ „Josif Kostić“ sa odličnim uspehom. Plivanjem se bavi od svoje šeste godine, a član Plivačkog kluba „Leskovac“ od 2011. godine. Do sada je osvojio oko 200 medalja i 6 pehara na raznim državnim, republikčkim i međunarodnim takmičenjima i mitinzima. Od toga je 30 medalja osvojeno na prvenstvima Centralne Srbije. 
Dobitnik je novčane nagrade Agencije za lokalni ekonomski razvoj za ostvarene rezultate na Republičkim školskim takmičenjima u plivanju.
Ove godine je osvojio još 7 prestižnih medalja u prvom i drugom kolu Državnog prvenstva Srbije pod pokroviteljstvom plivačkog Saveza Srbije i to:
– 1 zlatna (4×50 mešovito štafeta) – Zimsko prvenstvo Srbije (Bečej 25-26.03.2017.)
– 2 srebrne (200 meštovito i 4×50 mešovito štafeta) – Zimsko prvenstvo Srbije (Bečej)
– 2 bronzane (100 slobodno i 100 mešovito) – Zimsko prvenstvo Srbije (Bečej 25-26.03.2017.)
– 1 zlatna (4×50 mešovito štafeta) – Letnje prvenstvo Srbije za pionire (Niš 27-28.07.2017.)
– 1 bronzana (100 delfin) – Letnje prvenstvo Srbije za pionire (Niš 27-28.07.2017.)

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Viktoru Dimitrijeviću dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

 ALEKSANDRI LjUBENOVIĆ, učenici drugog razreda Gimnazije u Leskovcu
Za izuzetne rezultate ostvarene na republičkom takmičenju iz hemije i matematike.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Aleksandra Ljubenović je učenica drugog razreda Gimnazije u Leskovcu, sa odličnim uspehom. Rođena je 22.08.2001. godine u Beogradu. 
Aleksandra je osvojila drugo mesto na Republičkom takmičenju iz hemije i matematike u šk. 2016/2017. godini.
Takođe, polaznica je Istraživačke stanice „Petnica“ u Valjevu. Aktivno učestvuje u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima u školi.

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Aleksandri Ljubenović dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

 MARIJI PAPOVIĆ, učenici trećeg razreda Gimnazije u Leskovcu
Za izuzetne rezultate ostvarene na državnim i međunarodnim takmičenjima u brzom hodanju za juniore.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Marija Popović je atletičarka A.K. „Dubočica“ i juniorska reprezentativka Srbije u hodanju na 5 i 10 km i trčanju na 300 m stipl (5 suve i 1 vodena prepona).
Rođena je 07.06.2000. godine u Leskovcu. Odlična je učenica trećeg razreda Gimnazije u Leskovcu.
U 2017. godini je ostvarila najbolje rezultate i to:
– Dvostruka prvakinja Srbije u hodanju na 3000 metara za mlađe juniorke
– Dvostruka prvakinja Srbije u hodanju na 3000 metara za starije juniorke
– Rekorderka Srbije za mlađe i starije juniorke na 2000 i 3000 metara hodanja
– Vice šampionka na 3000 metara stipl za seniorke
– Učesnica Balkanskog prvenstva na 5000 metara u sastavu juniorske reprezentacije Srbije
– Pobednica u Italiji na 10.000 metara hodanje u kategoriji juniorski na kvalifikacionom turniru za plasman na svetsko juniorsko prvenstvo. 

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Mariji Papović dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

 NEBOJŠI STEFANOVIĆU, ultramaratoncu
 Za izuzetne rezultate ostvarene na državnim i međunarodnim takmičenjima u ultramaratonu za seniore.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Nebojša Stefanović je u 2017. godini ostvario najbolje rezultate, i to:
– Treće mesto i bronzanu medalju na prvenstvu Srbije za seniore i seniorke u disciplini trčanje na 24 časa,
– Prvo mesto i zlatnu medalju na prvenstvu Srbije za veterane u disciplini 3000 metara sportsko hodanje,
– prvo mesto i zlatnu medalju u disciplini trčanje (ultramaraton) na 48 časa u Ukrajini
Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Nebojši Stefanoviću dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

 ALEKSANDRU TODOROVIĆU, potporučniku u Vojsci Republike Srbije, pilotu helikoptera
Za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Vojnoj akademiji u Beogradu.
i
OGNjENU STOJADINOVIĆU, potporučniku u Vojsci Republike Srbije, pilotu helikoptera
Za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Vojnoj akademiji u Beogradu.
Obrazloženje za donete Odluke je sledeće:
ALEKSANDAR TODOROVIĆ, potporučnik Vojske Srbije, pilot – Rođen je 07.09.1993. godine u selu Todorovcu. Osnovnu školu „Bora Stanković“ završio je u Bunuškom Čifluku, a srednju Građevinsko-tehničku školu „Neimar“ u Nišu.
OGNjEN STOJADINOVIĆ, potporučnik Vojske Srbije, pilot
Rođen je u Leskovcu, 23.05.1993. godine. Osnovnu školu „Kosta Stamenković“ završio je u Leskovcu, a potom i leskovačku Gimnaziju. 
Aleksandar Todorović i Ognjen Stojadinović su diplomirani inženjeri saobraćaja – piloti potporučnici. 
Obojica pilota pokazala su zavidne rezultate tokom školovanja na Vojnoj akademiji u Beogradu, koju su završili sa prosečnom ocenom 9. U Počasnoj četi proveli su dve, a u Zastavnom vodu tri godine, a više puta su pohvaljivani i nagrađivani od strane komandira i komandanata.
Tokom školovanja potpuno su osposobljeni i obučeni za ekstremne uslove i situacije, kako u mirnodopskom, tako i u ratnom stanju.
Odlično govore engleski i ruski jezik, višestruki su dobrovoljni davaoci krvi, a krase ih patriotizam i vojna disciplina, bez kojih se ne može zamisliti vojni poziv.
Ovi mladići koji su oličenje hrabrosti, humanosti i znanja, pravi su promoteri našeg grada i uzor generacijama koje dolaze. 
Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Aleksandru Todoroviću i Ognjenu Stojadinoviću dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

PETRU BOJOVIĆU, studentu četvrte godine teorijske i eksperimentalne fizike na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu
Za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja iz oblasti prirodnih nauka.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Student četvrte godine osnovnih akademskih studija Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u dosadašnjem školovanju ima prosečnu ocenu 9,97 (devet devedeset sedam). 
Stručno se usavršavao na prestižnom „MIS-Harvard centar za ultrahladne atome“ („MIT-HarvardCenterforUltracolAtoms”) koji se nalzi u Kembridžu u Bostonu (SAD).
Dobitnik „Republičke stipendije za izuzetno nadarene studente“ u 2017., rangiran kao prvi na testu kognitivnih sposobnosti i inteligencije za studente u oblasti prirodnih nauka. 
Student prodekan Fizičkog fakulteta od decembra 2016.

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Petru Bojoviću dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

JELENI TODOROVIĆ, studentu četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu
Za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Ekonomskom fakultetu.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Proglašenje za najboljeg studenta prve godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Nišu 2013/2014. godine.
Proglašenje za najboljeg studenta druge godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Nišu 2014/2015. godine.
Proglašenje za najboljeg studenta treće godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Nišu 2015/2016. godine. 
Dobitnik „Stipendija za izuzetno nadarene studente“ Republike Srbije u školskoj 2015/2016.
Finalista međunarodnog studenskog takmičenja L Oreal Paris Brandstorm 2017. takmičenja u Parizu u kategoriji Brend Challenge (najboljih 100 studenata od ukupno 25.000 prijavljenih iz celog sveta). 
Član pobedničkog tima nacionalnog takmičenja (Balkan).
Član pobedničkog tima regionalnog takmičenja (Istična Evropa, Severna Afrika i Bliski istok).
Član pobedničkog tima svetskog A-Z takmičenja (kreativna digitalna promocija zemlje).
Dobitnik nagrade grada Leskovca za najbolje studente i talente (2014., 2015., 2016. godine).

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Jeleni Todorović dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

NOVAKU STAMENKOVIĆU, studentu četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu
Za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Ekonomskom fakultetu.
Obrazloženje za donetu Odluku je sledeće:
Finalista međunarodnog studenskog takmičenja L Oreal Paris Brandstorm 2017. takmičenja u Parizu u kategoriji Brend Challenge (najboljih 100 studenata od ukupno 25.000 prijavljenih iz celog sveta). 
Član pobedničkog tima regionalnog takmičenja (Istična Evropa, Severna Afrika i Bliski istok).
Član pobedničkog tima svetskog A-Z takmičenja (kreativna digitalna promocija zemlje).
Republički prvak na državnom takmičenju iz istorije.
Dobitnik nagrade grada Leskovca za najbolje studente i talente (2014., 2015., 2016. godine).

Zbog svega navedenog Odbor je odlučio da Novaku Stamenkoviću dodeli nagradu grada Leskovca – Novčanu nagradu za 2017. godinu.

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор