Home / DOGAĐAJI / Održana izborna skupština SNS-a: Vučić odbio da se ponovo kandiduje za predsednika te stranke
hotel bell

Održana izborna skupština SNS-a: Vučić odbio da se ponovo kandiduje za predsednika te stranke

Foto:sns.org.rs

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio je danas na izbornoj skupštini Srpske napredne stranke, da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsednika Srpske napredne stranke, rekla je potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić.

Foto: sns

Kako je navela nakon završene pete izborne skupštine Srpske napredne stranke, pronašli su kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi Srpsku naprednu stranku do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika Srpske napredne stranke.

Na današnjoj skupštini, kako je rekla Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog delovanja Srpske napredne stranke, Izveštaj o radu Srpske napredne stranke, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove Predsedništva stranke.

Novi potpredsednici Srpske napredne stranke, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Skupštini je prisustvovalo 3.690 delegata, od ukupno 4.000. Izbornoj skupštini prisustvovali su i naprednaci sa juga Srbije, iz Leskovca, Niša, Vranja.

Foto: sns

Check Also

Kontakt telefoni za proveru upisa u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će otvoriti kontakt …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *