Home / DRUŠTVO / Održana 133. sednica Gradskog veća Leskovca
hotel bell

Održana 133. sednica Gradskog veća Leskovca

Gradsko veće Leskovca održalo je danas 133. sednicu, verovatno i jednu od poslednjih u oom mandatu i sastavu.

Na dnevnom redu bilo je 6 tačaka koje su usvojene jednoglasno.

Gradski većnici usvojili su Program za unapređenje uslova života lokalne zajednice za 2020. godinu, Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja kao i Odluku o oslobođanju od plaćanja usluga Predškolske ustanove Vukica Mitrovića za decu koja nisu u mogućnosti da pohađaju vrtić zbog epidemije Korona virusa.

Gradsko veće je dalo saglasnost na odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Dom“ kojom se daju na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih prostora prostorije na Trgu Vojske broj 16 za otvaranje Informativnog centra.

Policijska uprava uputila je zahtev da se ova imovina u svojini grada da na korišćenje MUP-u za otvaranje Informativnog centra policije. Kako se navodi u zahtevu koji je potpisao pukovnik policije, načelnik PU Leskovac Tomislav Ilić navodi se da se Informativni centar otvara u cilju unapređenja komunikacije i saradnje sa građanima, identifikovanja problema, informisanja građana o načinu ostvarivanja prava i povećanja dostupnosti policije.

Gradsko veće dalo je saglasnost na Rešenj o obrazovanju komisije za izbor projekata po konkursu u oblasti kulture za 2020. godinu. Članovi Komisije su:

  • Emina Jovanović, teoretičar umetnosti
  • Marija Rajković, profesor srpskog jezika i književnosti
  • Miloš Ignjatović, profesor istorije
  • Jelena Radović, etnolog – antropolog i
  • Ana Jović, profesor srpskog jezika i književnosti

Gradski većnici usvojili su i Izveštaj o izvršeom popisu imovine i obaveza Gradske uprave Grada Leskovca sa stanjem na dan 31.12.2019. godine.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *