Home / DRUŠTVO / Od subote do četvrtka Dani Vlasotinca
hotel bell

Od subote do četvrtka Dani Vlasotinca

Povodom gradske slave Vlasotinca, dana prenosa moštiju svetog oca Nikolaja, Kulturni centar organizuje višednevnu manifestaciju Dani Vlasotinca.

U subotu 22.maja u 12 sati, kod Krsta, obaviće se rezanje slavskog kolača. U 13.30, na platou ispred sale Kulturnog centra i u njenom holu, održaće se izložba fotografija inspirisana filmom „100“, posvećenom veku postojanja FK Vlasina. Pola sata kasnije, u sali Kulturnog centra održaće se premijera filma „100“ autora Nebojše Ilića Ilketa.

„Ulaznice za filmske projekcije biće besplatne i mogu će da se podignu u staroj zgradi Kulturnog centra radnim danima od 7 do 15 sati. Broj mesta je redukovan zbog poštovanja protivepidemijskih mera – kaže direktor Kulturnog centra Branislav Katić.

U okviru manifestacije Dani Vlasotinca održaće se još dve projekcije filma „Sto“. U ponedeljak 24.maja i u sredu 26.maja, u 18 sati, takođe u sali Kulturnog centra, građani će moći da pogledajuovo, najnovije, ostvarenje vlasotinačkog autora.

U utorak, 25.maja u Spomen parku Staro groblje biće obeležen međunarodni dan nestale dece u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“, Udruženja „Bezbedno dete“ i Kulturnog centra. Dani Vlasotinca završavaju se u četvrtak 27.maja, otvaranjem izložbe slika Stefana Petrovića „Čujte Srbi“ u Galeriji Zavičajnog muzeja u 19 sati.

Check Also

Za vikend sankcionisano 127 saobraćajnih prekršaja na području Policijske uprave Leskovac

Nastavljena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Na području Policijske uprave Leskovac za vikend …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.