Home / Opštine / Bojnik / Od ministra Tončeva, nerazvijenim opštinama u Jablaničkom okrugu, preko dva programa, skoro 40 miliona dinara
hotel bell

Od ministra Tončeva, nerazvijenim opštinama u Jablaničkom okrugu, preko dva programa, skoro 40 miliona dinara

Ministar bez portfelja, zadužen za nerazvijene opštine, Novica Tončev, doneo je odluku o raspodeli sredstava preko dva programa podrške unapređenju razvoja lokalnih samouprava iz kategorije izrazito nerazvijenih, po kojoj je opštinama u Jablaničkom okrugu odobreno 10 projekata, ukupne vrednosti gotovo 40 miliona dinara

Po Programu 1, Bojnik je za “Izradu urbanističkog projekta regulacije i uređenja rečnog korita Puste reke“ dobio 600 hiljada, dok je ovoj opštini desetostruko veći iznos odobren za rekonstrukciju tri ulice.

Vlasotince je, kroz učešće u oba programa, obezbedilo 10 miliona dinara za izradu urbanističkog projekta opštine i poboljšanje sanitarnih uslova na vodozahvatu.

Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za proširenje humanog groblja, opštini Medveđi je odobreno 1,2, a za nabavku radne mašine 6,8 miliona dinara.

Projekat opštine Lebane “U službi građana, prirode i turizma“ vredan je 7 miliona dinara i biće podržan od strane Ministarstva bez portfelja zaduženog za razvoj nerazvijenih opština, a za izradu projekta za elektrifikaciju polja u ataru devet sela, Lebanu je odobren iznos od 1,3 miliona dinara.

I Crna trava je konkurisala sa dva projekta: Izrada dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže-1,2 miliona, odnosno, Druga faza izgradnje kanalizacione mreže u naselju Študgard, koji je vredan 4,2 miliona dinara.

Check Also

U Nišu još jedan novi studentski dom: Mesta za 400 studenata

Foto: Facebook SCN Na jučerašnjoj sednici Vlada republike Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *