Početna / DRUŠTVO / Od juče potvrđeno 5 novih obolelih od Korona virusa u Leskovcu, od sutra uzimanje uzoraka za testiranje u 3 ustanove
hotel bell

Od juče potvrđeno 5 novih obolelih od Korona virusa u Leskovcu, od sutra uzimanje uzoraka za testiranje u 3 ustanove

U odnosu na jučaršnji dan, broj potvrđenih slučajeva u Leksovcu povećan je za 5 novo obolelih od Korona virusa.

Među 5 potvrđenih slučajeva su još jedan vouaš Opšte bolnice Leskovac, dva vozača i lekar it službe Hitne pomoći Doma zdravlja Leskovac – potvrdio je za Dnevnik Juga direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

Testirano je 9 osoba, a rezultati za četvoro su negativni.

Do sada je potvrđeno 27 slučajeva Korona virusa sa područja Grada Leskovca i 2 slučaja iz opštine Vlasotince.

Od juče je u leskovačku bolnicu primljeno još šestoro pacijenata sa simptomima sličnim Korona virusu, od kojih je jedan sa težom simptomima prebačen po protokolu u Klinički centar u Nišu.

Do sada nije zabeležem nijedan smrtni slučaj kada su u pitanju potvrđeni slučajevi Korona virusa sa teritorije Jablaničkog okruga.

Od sutra počinje i masovnije testiranje na Korona virus, a uzorke će uzimati Opšta bolnica, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje Leskovac. Uzorci će sa kompletnom dokumentacijom biti poslati na Poljoprivredni institut u Nišu koji počinje da obavlja testiranje na Korona virus.

U leskovačkoj bolnici će prema novim algoritmima koje određuje Krizni štab na nivou Srbije pacijenti sa lakšim simptomima biti smeštani u objekat Fizikalne terapije i objekat za lečenje psihoza u okviru Psihijatrije. Na ovim odeljenjima pacijenti će imati potpunu lekarsku brigu.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *