Home / DRUŠTVO / Od 2013. uloženo 130 miliona u subvencije za 3.320 domaćinstava
hotel bell

Od 2013. uloženo 130 miliona u subvencije za 3.320 domaćinstava

U Pečenjevcu su danas uručeni ugovori o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje za proizvođače iz Pečenjevca i okolnih sela.

Subvencije su danas uplaćene poljoprivredicima iz Pečenjevca, Brejanovca, Brestovca, Gornje Lokošnice, Grdanice, Donje Lokošnice, Draškovca, Živkova, Zalužnja, Kaštavara, Kutleša, Priboja, Razgojne, Smrdana, Čekmina, Čifluka Razgojnskog i Šarlinca.

Pravo na ove podsticaje ostvario je 71 poljoprivredni proizvđač a već danas je iz gradske kase isplaćeno oko 2,6 miliona dinara.

– Nijedna privredna grana ne može da egzistira ako ne postoji kontinuirano investiranje. Zbog nedostatka ulaganja u prethodnom periodu imamo nedovoljno razvijenu poljoprivredu, zapuštena sela i migraciju iz sela u grad. Za potpunu promenu stanja nije dovoljno da samo konstatujemo da je poljoprivreda razvojna šansa. Potrebne su investicije i potrebne su subvencije. Zato grad u kontinuotetu od 2013. godine kada smo preuzeli odgovornost isplaćuje subvencije. Od tada do danas subvencije je dobilo 3.320 domaćinstava za šta je uloženo oko 130 miliona dinara. I za 2017. godinu opredelili smo sredstva u vrendosti od 20.5 miliona za isplatu podsticaja i subvencija. Povećali smo ukupna ulaganja u poljoprivredu na 160 miliona dinara. Kadasmo preuzeli odgovornost za za poljopirevdu je iz budćeta izdvajano 1,5 a danas je to već 4% budžeta što je značajan deo koji je usmeren ka subvencijama i drugim ulaganjima u oblast poljoprivrede. Grad će nastaviti sa ovakvim ulaganjima, a svima vama želim vam uspešnu i berićetnu godinu, dobar plasman i dodru zaradu  rekao je u Pečenjencu gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović

U ime proizvođača zahvalika je Tijana Avramović iz Draškovca.

S. Stamenković

[iframe src=“http://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdnevnikjuga.dnevnilist%2Fvideos%2F615578025304471%2F&show_text=0&width=560″ width=“560″ height=“315″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowTransparency=“true“ allowFullScreen=“true“ ]

Check Also

Leskovački ninđucu majstori postigli veliki uspeh na prolećnjem Ninđucu seminaru Grza 2022

Protekli vikend bio je izuzetno uspešan za članove Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac. Članovi kluba su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.