Početna / DRUŠTVO / NULTA TOLERANCIJA ZA NASILJE U PORODICI Sve veći broj žena traži pomoć putem SOS telefona
hotel bell

NULTA TOLERANCIJA ZA NASILJE U PORODICI Sve veći broj žena traži pomoć putem SOS telefona

Projekat  „Nulta tolerancija na nasilje u porodici“  koji  finansira Grad Leskovac počeo je da se realizuje 1. septembra i trajaće do kraja ove godine.

Vidljivost problema nasilja u porodici je veća u poslednjih godinu dana, zahvaljujući primeni novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, tako da se organizaciji  „ Žene za mir“ u čijem sklopu radi i SOS telefon za žene i decu žrtve porodičnog nasilja, javlja sve veći broj žena sa iskustvom nasilja u partnerskim odnosima.

Dugogodišnjim posvećenim radom i organizacija „Žene za mir“ je doprinela tome da se vest o podršci koju pružamo ženama i deci  brzo  prenosi:

–      preko žena koje su  se ranije obraćale organizaciji i dobile podršku putem SOS telefona, u psihološkom, pravnom i medicinskom savetovalištu

–    putem tradicionalnih i novih medija (web sajtovi, socijalne mreže…),

–    putem drugih izvora informacija, kao što su štampani materijali ( lifleti, brošure) , ulični performansi, radionice za mlade u srednjim školama, tribine…

–    putem informacija koje objavljuju institucije, koje se bave prevencijom i zaustavljanjem nasilja u porodici, donatori…

Imajući u vidu da je budućnost rada organizacija koje pružaju usluge SOS servisa veoma neizvesna, ukoliko one prestanu sa radom, neće postojati servisi specijalizovani za pružanje podrške ženama koje preživljavaju muško nasilje. Iako se ovaj projekat finansira iz lokalnog budžeta grada Leskovca, sredstva koja su primljena nisu dovoljna za funkcionisanje SOS telefona u kontinuitetu, tokom svake kalendarske godine.

Organizacija ‘’Žene za mir’’ podseća  građanke i građane grada Leskovca da nasilje u porodici mogu prijaviti putem telefona 016/237-300;016/237-301, svakog radnog dana u periodu od 17.00 – 20.00 časova, ili lično u prostorijama organizacuje, Svetozara Markovića 35-41, lokal 11.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *