Home / DRUŠTVO / Novih 800 metara asfalta u Velikoj Kopašnici – Meštani obezbedili 3/4, grad ostatak sredstava, projekat i dokumentaciju
hotel bell

Novih 800 metara asfalta u Velikoj Kopašnici – Meštani obezbedili 3/4, grad ostatak sredstava, projekat i dokumentaciju

Meštani Velike Kopašnice još jednom su postavili primer dobre organizacije i udruživanja.

Uložili su 2.400.000 dinara sopstvenih sredstava, grad je njihovu inicijativu podržao sa 800.000 dinara a rezultat je asfaltiranje puta kroz selo u dužini od 800 metara.

Meštane Velike Kopašnice danas je obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je ponovio ranije izrečen stav da će lokalna samouprava uvek podržavati ovakve i slične inicijative građana.

– Želim da se zahvalim meštanima Velike Kopašnice zato što su tri četvrtine sredstava za asfaltiranje finansirali sami. Grad u ovom projektu jeste manjinski partner, ali smo uradili projekat i svu dokumentaciju. Leskovac ima 144 naseljena mesta, ne zapostavljamo nijedan deo, i u putnu infrastrukturu smo uložili preko milijardu i 800 miliona dinara. Završili smo put prema Vlasotincu u vrednosti od 283,3 miliona dinara, a trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji bulevara Nikole Pašića vredni 268 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i podsetio da na ulaganje u put između Velike Kopašnice i Slatine u vrednosti od 10,3 miliona dinara.

Predsednik Mesne zajednice Velika Kopašnica Vladimir Ranđelović zahvalio je gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na pomoći dodavši da se timskim radom svaki cilj može postići. Posebnu zahvalnost uputio je inicijatorima ovog projekta Perici Gavriloviću, Jovici Dojčinoviću koji je prikupio novac, ali i svim meštanima koji su učestvovali.

Prisutnima se obratio i Jovica Dojčinović koji je naglasio da će ova zajednička investicija umnogome olakšati život meštanima koji su za 15 dana uspeli da se organizuju.

Check Also

Goran Cvetanović: Uspeh referenduma je veliki korak ka jačanju vladavine prava i nastavku demokratizacije našeg društva

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac oglasio se saopštenjem povodom rezultata juče održanog referenduma za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *