Novi objekat za mesne zajednice “Milentije Popović” i “Rade Žunić” za jačanje mesne samouprave

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U leskovačkom naselju Dubočica počeli su radovi na izgradnji objekta u kojem će biti smeštene Mesne zajednice “Milentije Popović” i “Rade Žunić”.

Vrednost prve faze radova je 5,9 miliona dinara, dok je druga faza vredna 9 miliona dinara.

– Prva faza radova obuhvatiće pripremne radove, zemljane, betonske, zidarske radove, biće postavljena spoljašna PVC stolarija,. Druga faza izgradnje obuhvata izgradnju ulaznog hola, 2 sale za sastanke, 3 kancelarije i 1 sanitarni čvor. Grad Leskovac kao odgovorna lokalna samouprava vodi računa o svim segmentima važnih za život građana, pa tako brigu počinje od osnovnih ćelija svake opštine i grada – mesnim zajednicama. Objekti koji su njihova sedišta dugo su bili zapostavljeni u Leskovcu. Otkako je gradonačelnik dr Goran Cvetanović preuzelo odgovornost za rukovođenje gradom za te namene je izdvojeno čak 282,8 miliona dinara, dok je za vreme odgovornosti prethodna četiri rukovodioca gradom ukupno utrošeno 26,9 miliona dinara – rekla je Jelena Stanković, članica Gradskog veća Grada Leskovca.

Za radove je obezbežena građevinska dozvola, a na osnovu projekta JP Urbanizam i izgradnja Leskovac.

– Rok za završetak radova po prvoj fazi je 60 kalendarskih dana. Što se tiče druge faze, grad Leskovac je opredelio sredstva u ovoj godini, odluka o pokretanju postupka je potpisana i biće objavljena vrlo brzo konkursna dokumentacija, čime će se, sa završetkom ovih radova, završti kompeltno obe faze, čime će objekat u toku ove godine biti završen i u funkciji – kazao je direktor ovog javnog preduzeća Novica Nikolić.

Đuro Perišić, predsednik Mesne zajednice Milentije Popović, zahvalio se Gradu i gradonačelniku Cvetanoviću na ovoj značajnoj investiciji za meštane obe mesne zajednice, koja će, pored toga, ulepšati izgled naselja Dubočica, i naglasio da u ovoj mesnoj zajednici gravitira preko 12 hiljada ljudi čija će mesna samouprava sada lakše i bolje funkcionisati.

Check Also

U nedelju u Leskovcu bez uputa i termina: decu će pregledati fizijatri, za odrasle pregledi pulmologa i krvna slika, tumor markeri i provera hormona štitne žlezde

I ove nedelje u Leskovcu će biti organizovani besplatni lekarski pregledi i analize krvi bez …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *