Home / DRUŠTVO / Novi izgled platoa ispred Leskovačkog kulturnog centra
hotel bell

Novi izgled platoa ispred Leskovačkog kulturnog centra

Završeni su radovi na izgradnji žardinjera u samom centru grada, na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra. Ukupna vrednost investicije je milion dinara. 

 

Investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač firma „Pionir“ iz Vlasotinca, koja je ujedno bila i jedina koja se javila na tender.

Žardinjere su napravljene od betona i obložene su livenim teracom. Svaka od njih se sastoji od četiri bloka, tri bloka su sa klupama za sedenje, dok je u jednom zasađeno dekorativno zelenilo.

– Vrednost pripremnih radova, kojim su bili predviđeni demontaža dela pešačke površine, rušenje armirano-betonske podloge, zemljani i betonski radovi, je 110.000 dinara. Izrada samih žardinjera, koja obuhvata i ugradnju betona, nabavku i ugradnju štafni, bravarske i druge radove iznosi 450.000 dinara. Dekorativno osvetljenje, koje podrazumeva ugradnju led projektora, kao i led linijske svetiljke koštalo je 280.000 dinara. Pri izgradnji žardinjera, saniran je koren jednog platana, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, prilikom današnje posete toj lokaciji.

– Drago mi je što sada možemo da kažemo da je Leskovac dobio još jednu atraktivnu i uređenu površinu u najužem gradskom jezgru. Siguran sam da će ovo postati jedno od omiljenih mesta za okupljanje naših građana, ali i turista koji dođu u Leskovac. Pojedinci su imali zamerku što je u ovakvo uređenje strogog centra grada uloženo skoro milion dinara, govoreći da je to previše. Zato sam i taksativno nabrojao šta koliko košta, izjavio je gradonačelnik.

– I sami vidite kako sad sve ovo izgleda. Svi sugrađani koji prođu ovde, naročito u večernjim satima, shvatiće da su takve prozivke i napadi na naš račun apsolutno zlonamerni i tendenciozni, dodao je gradonačelnik Cvetanović i najavio da će iz budžeta, za završetak ovog, i uređenje ostalih delova grada, biti izdvojeno još milion i po dinara.

– U toku je završna faza javne nabavke za još dve žardinjere sa zelenilom za prostor ispred Komercijalne banke. Taj tender, pored uređenja ovog prostora, obuhvata i reparaciju i sanaciju 150 žardinjera u gradu, koje će dobiti novu ogradu i zelenilo, kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, Milenko Milenković. Dalja namera nam je da uradimo rekonstrukciju rasvete, a krajnji cilj nam je i da zamenimo ploče na trotoaru u ovom, jednom od najznačajnijih delova grada,objasnio je Milenković. U centralnoj gradskoj zoni smo prošlog meseca postavili 14 kontejnerskih niša, kojima je ograđen prostor za kontejnere i higijena u gradu podignuta na viši nivo. Tu akciju ćemo tokom godine nastaviti, izgradićemo još 15 kontejnerskih niša u centralnoj gradskoj zoni, dok će preduzeće Por Verner Veber samostalno finansirati postavljanje još desetak, dodao je Milenković.

Ana Jovanović

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.