Home / DRUŠTVO / Nova vozila – za kvalitetnije usluge JKP “Grdelica“ i PWW-a
hotel bell

Nova vozila – za kvalitetnije usluge JKP “Grdelica“ i PWW-a

JKP Grdelica je mašinski park obogatilo mini bagerom, a Por, Werner i Veber, pojačao se smećarom najnovije generacije

Mini bager, vredan je 3,6 miliona i deveto je vozilo kupljeno u nekoliko poslednjih godina:

– Nova mašina će nam značajno olakšati rad i koristićemo je, pre svega, za čišćenje jarkova i kanala, ali i pri sanaciji kvarova na vodovodnoj mreži. Danas raspolažemo modernom mehanizacijom, u čiju nabavku je uloženo 78,5 miliona dinara. Osim što smo stvorili bolje uslove rada, trudili smo se i da atmosferu učinimo boljom, jer smo u ovu godinu ušli bez zaostalih zarada. Zaposleni se, razume se, mnogo više trude kada su zadovoljni zaradom, ocenio je direktor, Zoran Jović.

Javno komunalno preduzeće Grdelica, uspešno izvršava poverene mu zadatke i ima važnu ulogu u održavanju higijene u gradu. Ulaganjem u nabavku novih mašina, lokalna samouprava želi da stvori uslove za podizanje nivoa kvaliteta usluga i mislim da je on, poslednjih godina, na zavidnoj visini. Zajedno sa Kompanijom PWW i Komunalcem, ovo preduzeće učestvuje u redovnim ekološkim akcijama u kojima je uređeno preko 500 lokacija i sa njih uklonjeno više od 5.500 tona otpada. Čistoća i lep izgled grada su prioritet, pa su ulaganja u mehanizaciju komunalnih preduzeća konstantna, istakla je pomoćnica gradonačelnika, Andrea Tošić.

I Kompanija Por, Werner i Veber se danas pohvalila novim, savremenim vozilom:

– Njegova nosivot je 18 kubika, a radi se o savremenom vozilu italijanskog proizvođača, sa Ivek-ovom šasijom i motorom euro 6, koji ima najmanju emisiju štetnih gasova. U cilju poboljšanja kvaliteta usluge prikupljanja i odvoza smeća, opremljeno je za prihvati i kante i kontejnere, kapacitet mu je 1,1 kubik, što podrazumeva otpad iz 80 kontejnera.

Vrednost novog smećara je 140 hiljada evra.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *