Početna / DRUŠTVO / NIJE ZA PIĆE: Potekla tehnička voda iz slavina u Vlasotincu, snabdevanje po delovima grada, cisterne i dalje na terenu
hotel bell

NIJE ZA PIĆE: Potekla tehnička voda iz slavina u Vlasotincu, snabdevanje po delovima grada, cisterne i dalje na terenu

Nakon četiri dana, voda je noćas potekla iz slavina u nižim delovima Vlasotinca. Štab za vanredne situacije apeluje na građane da je ne koriste za piće i pripremu hrane već isključivo kao tehničku.

JKP vodovod saopštava da će u toku prepodneva, od 9 do 12 sati biti vodom snabdevani žitelji na levoj obali Vlasine, a od 12 do 15 sati desni deo grada.  Sedam cisterni i dalje snabdeva stanovništvo vodom za piće i kreće se ranije najavljenim trasama u periodu od 10 do 21 sat.

Radnici JKP Vodovod od juče popodne do kasnih sati sinoć radili su na osposobljavanju sistema pomoću pumpe koja zahvata vodu direktno iz reke i „baca“ do crpne stanice, a zatim do fabrike za preradu. Takođe, izvode se radovi  na saniranju i zameni cevovoda.

Trenutni kapacitet je 25 litara u sekundi, a optimalne potrebe su 70 litara u sekundi, pa nadležni mole građane da racionalno koriste vodu. Vlasotince je četiri dana bilo bez vode iz gradskog vodovoda, zbog oštećenja cevovoda sirove vode i brane na vodozahvatu.

Pogledaj takodje

Nema zatvaranja škola, krizni štab u petak o merama za vikend

U Beogradu je završena sednica Kriznog štaba na kojoj nisu usvojene nove mere o kohima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *