Home / DOGAĐAJI / Nema razloga za brigu! Vazduh u Leskovcu prihvatljiv
hotel bell

Nema razloga za brigu! Vazduh u Leskovcu prihvatljiv

Intenzivirano korišćenje energije, porast broja stanovništva, kao i ubrzan industrijski razvoj poslednjih decenija su doprineli promeni kvaliteta vazduha, koja ne ide u prilog opštem zdravlju.

Jasno je da od problema lošeg kvaliteta vazduha ne možemo pobeći, već je borba za poboljšanje ovog značajnog parametra za čoveka izazov sa kojim je potrebno suočiti se svim raspoloživim sredstvima.

Što se tiče Leskovca i zagađenosti vazduha, Slađan Đikić šef odeljenja za zaštitu životne sredine ističe da nema razloga za brigu.

„Zaključno sa 8. decembrom zagađenost u gradu je prihvatljiva i ide ka odličnom kvalitetu. U jutranjim časovima se razvija magla, koja se posle raziđe. Imali smo jedan period u novembru mesecu kada je vazduh bio na granici zagađenja, ali sad je pod kontrolom. Kavitet vazduha se meri na tri merna mesta, a novi program monitoringa i merenja kvaliteta vazduha kreće od 11. decembra. U januaru ćemo imati merenje PM čestica jednom nedeljno, a sa ciljem da otkrijemo da li u gradu Leskovcu ima povećanje PM čestica u vazduhu – kazao je Đikić.

Check Also

Za vikend sankcionisano 127 saobraćajnih prekršaja na području Policijske uprave Leskovac

Nastavljena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Na području Policijske uprave Leskovac za vikend …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.