Home / DOGAĐAJI / Narodni muzej u Leskovcu domaćin ovogodišnje Svečane skupštine Muzejskog društva Srbije
hotel bell

Narodni muzej u Leskovcu domaćin ovogodišnje Svečane skupštine Muzejskog društva Srbije

Narodni muzej Leskovac ovogodišnji je domaćin godišnje Svečane skupštine Muzejskog društva Srbije, koja će biti održana u sredu, 18. maja 2022. godine u restoranu „Montale“, sa početkom u 12 sati.

Svečana skupština se održava tradicionalno i na njoj se svake godine uručuje nagrada „Mihailo Valtrović“. Pozdravnu reč na skupštini održaće Gordana Pajić, predsednica MDS i Nebojša Dimitrijević, direktor Narodnog muzeja Leskovac.

„Nagrada „Mihailo Valtrović“ dodeljuje se: muzejskim radnicima za životno delo, muzejima i muzejskim ustanovama za posebni doprinos unapređivanju i razvijanju muzejske delatnosti, kao i pojedincima ili autorskom timu za zapažene rezultate u stručnom radu tokom jedne kalendarske godine.

Nagrada se dodeljuje u spomen na Mihaila Valtrovića (1839–1915), arheologa, arhitektu i istoričara umetnosti, člana Srpske kraljevske akademije, profesora Velike škole, upravnika Narodnog muzeja i osnivača Srpskog arheološkog društva, kao i prvog srpskog muzeologa koji je postavio temelje sistematskom sakupljanju spomenika kulture na teritoriji Srbije.“ – preuzeto sa sajta Muzejskog društva Srbije.

Podsetimo Narodnom muzeju u Leskovcu ova nagrada dodeljena je pet puta, četiri puta smo njome proglašeni muzejem godine, dok su naše kolege arheolozi ovom nagadom proglašeni najboljim autorskim timom.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.