Početna / GRADOVI / Leskovac / Narodna stranka pozvala prosvetne radnike da iskoriste prava iz kolektivnog ugovora
hotel bell

Narodna stranka pozvala prosvetne radnike da iskoriste prava iz kolektivnog ugovora

Čelnici Narodne stranke pozvali su prosvetne radnike da prouče kolektivni ugovor i iskoriste prava koja im po tom osnovu pripadaju.

Na konferenciji z amedije održanoj u prostorijama ove stranke u Leskovcu predsednik Izvršnog odbora Nenad Milojičić govorio je o mogućnostima da zaposleni u prosveti poprave svoj položaj.

-Mi u školama imamo individualne obrazovne programe, a to se odnosi na decu sa posebnim potrebama u odeljenjima. Za njih prosvetni radnici moraju da naprave poseban, individualni program, a Zakonom o radu je predviđeno da za to sleduje i povećanje plate od 10%. U Kragujevcu su sindikati i prosvetari doneli odluku da tuže državu jer im se ta nadoknada ne isplaćuje. Ovo će oštetiti budžet jer će u te troškove ući i troškovi advokata, kamate i ostalo i postavlja se pitanje zašto je Ministarstvo prosvete uopšte dozvolilo da dođe do toga? Problem su i listići za platu, gde nije prikazan topli obrok, regres, putni troškovi, a sve to mora da postoji po zakonu – rekao je Nenad Milojič na konferenciji za medije u Leskovcu.

Pogledaj takodje

“Dubočica“ protiv “IMT-a“, za častan oproštaj od domaćeg terena

Leskovački fudbalski prvoligaš, iako su i matematičke šanse za opstanak otpale, želi časno i pošteno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *