Početna / DRUŠTVO / Nakon više decenija Biblioteka u Vučju dobila potpuno novi izgled
hotel bell

Nakon više decenija Biblioteka u Vučju dobila potpuno novi izgled

Biblioteka u Vučju, kao najstarija ustanova kulture na teritoriji Vučja i celog Porečjanskog kraja datira još iz pedesetih godina prošlog veka kada je osnovana i prva Narodna knjižnica i čitaonica. Od tada pa sve do danas Biblioteka funkcioniše i radi i odoleva vremenu prateći sve novine savremenih tokova života.

Ogranak Biblioteke u Vučju broji preko 15.000 publikacija koje su u sistemu uzajamne katalogizacije COBISS, u Biblioteci se koristi elektronska pozajmica, a korisnicii su u mogućnosi i da sami vrše produžavanje i rezervaciju građe putem svih digitalnih platformi. Ovaj fond knjiga dostupan je za 2.000 stanovnika Vučja i za sva okolna sela Porečjanskog kraja. Ogranak broji više od 500 aktivnih članova od kojih najviše dece svih uzrasta, srednjoškolce, zaposlene i sve ostale koji su ljubitelji knjige i biblioteke.

U ogranku Biblioteke u Vučju nakon više decenija prostorije su sanirane od vlage, okrečene, zamenjena je rasveta, električna instalacija, postavljene šine za umetničke izložbe, namešten laminat, postavljena instalacija za internet priključke sa otvorenom internet mrežom. Renoviranjem je kompletno promenjen prostor.

Adaptacija prostora Biblioteke obezbeđuje svim korisnicima prijatan boravak i opravdava status najstarije kulturne ustanove celog Porečjanskog kraja.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *