Home / DRUŠTVO / Na “Vinskom balu“, sledećeg vikenda, nastupaju Bajaga i Zorica Brunclik
hotel bell

Na “Vinskom balu“, sledećeg vikenda, nastupaju Bajaga i Zorica Brunclik

Najveća privredna, turistička i kulturna manifestacija u Vlasotincu, ove godine je planirana za petak 5. i subotu, 6. avgust. Konkursi za najbolje pesme i karikature na temu vina i grožđa su završeni, a narednih dana, žiri će ocenjivati vina vlasotinačkih domaćina.

Direktorka Turističke organizacije Vlasotince, Nataša Đokić Živković, otkriva da se, na opšte zadovoljstvo, za takmičenje ove godine prijavilo šest novih vinara. To pokazuje da napori zajednice za očuvanje tradicije nisu uzaludni i da ovdašnji domaćini i dalje imaju volju, želju, ali i znanje da prave dobra vina, kaže ona.

Manifestacija počinje pripremom vlasinskog kotlića, nastavlja se plivanjem za vinsko burence, izložbom karikatura i degustacijom domaćih vina i tradicionalnih jela. Lokacija svih dešavanja je Kej pored Vlasine. Od 21 sat, na Letnjoj pozorornici će nastupiti domaća grupa Ži(v)čani bend, a 60 minuta kasnije na scenu izlaze Bajaga i instruktori.

Subota je rezervisana za promociju pobedničke pesme na temu vina i grožđa, a tradicionalna povorka učesnika, krenuće u 19 sati i 30 minuta ispred zgrade opštine do glavne bine, gde će, nedugo zatim početi program. Najboljim vinarima će biti dodeljene nagrade, biće izabrana Miss Vinskog bala, a publici će se predstaviti i mladi vlasotinački harmonikaši i violinisti.

Uslediće vatromet, a u 22 sata i nastup Zorice Brunclik.

Check Also

Krivična prijava zbog 76-ogodišnjeg vozača, koji je povredio ženu i dete na pešačkom prelazu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv sedamdesetšestogodišnjeg muškarca iz tog grada, …

Оставите одговор