Home / DRUŠTVO / Na SAVINDAN se nagrađuju najuspešniji mladi Leskovčani
hotel bell

Na SAVINDAN se nagrađuju najuspešniji mladi Leskovčani

Školska, odnosno slava prosvetara Sveti Sava, idealna je prilika da se najboljim đacima i studentima oda priznanje i uruči skromna novčana nagrada, a grad to, već desat godina čini i u okviru obeležavanja 11. oktobra-Dana oslobođenja.

Divno je videti vas danas u ovolikom broju i dobiti priliku za druženje sa najuspešnijim mladim ljudima, reči su, kojima je obraćanje počeo gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Do sada smo nagradili oko 4.500 mladih sugrađana i za te namene ukupno izdvojili preko milion evra. Na Savindan ove godine, novčane nagrade prima 296-oro pobednika na republičkim takmičenjima, uspešnih sportista, nadarenih umetnika i najboljih studenata. Pred vama stojim punog srca i ponosan, jer znam da sve dok Leskovac ima takvu mladost ima i stabilnu sadašnjost i sigurnu budućnost. Vi ste jedan od nosećih stubova napretka, a na nama je da vam omogućimo uslove za školovanje, zaposlenje i da vas motivišemo da ostanete u svom rodnom gradu. Vaš uspeh je vaša lična sreća, na ponos roditelja i porodica, ali i sreća i ponos svih nas ovde i cele Srbije. Zbog toga ćemo nastaviti da promovišemo znanje, posvećenost i rad i uvek vam budemo podrška i stabilan partner.

Jelena Stanković i Dragoljub Đorđević, nekada nagrađeni mladi talenti, danas su članovi Gradskog veća, a za današnje dobitnike su imali sledće poruke:

– Iz sopstvenog iskustva mogu da kažem koliko ovakva podrška znači mladim ljudima. Grad ne prestaje da motiviše najbolje, a iz godine u godinu obogaćuje sistem mera za unapređenje položaja mladih. Ove godine smo izradili i Strategiju, a kao jedan od koordinatora, mogu reći da smo se trudili da pratimo potrebe mladih i osmislimo načine za njihovo zadovoljenje, istakla je Stankovićeva.

– Postali smo grad pod čijim nebom ima mesta za sve i to se da primetiti. Uslovi da svoju nadarenost i stečeno znanje primene u praksi, mladim ljudima nikad nisu bili dostupniji. Obrazovanje i energija ne cene se i ne vrednuju samo kroz nagrađivanje, već i uključivanjem mladih u organe lokalne samouprave, poručio je Dragoljub Đorđević.

Govorili su i Gradimir Cvetanović, doktorand Tehnološkog fakulteta i studenti Jovana Stanković i Sofija Dimitrijević.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.