Na godišnjicu Akademije južna Srbija podeljene nagrade i diplome kako profesorima tako i studentima

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Akademija Južna Srbija danas je proslavila svoj dan, na kome je napravljen osvrt na dosadašnje rezultate rada. Ovaj dan iskorišćen je i za nagrađivanje najboljih studenata ali i za zahvalnost profesorima u vidu jubilarnih nagrada.

Prisutne je pozdravio v.d. predsednika akademije prof. dr Predrag Stamenković.

“Dvadeset i sedmi oktobar je veoma značajan datum za nas jer na ovaj dan svečano obeležavamo tradiciju dugu preko šest decenija. U okviru naše ustanove posluju tri odseka koja imaju dugu tradiciju u obrazovanju kadrova iz oblasti ekonomskih, pedagoških, tehničko-tehnoloških i umetničkih nauka, i u okviru koje se realizuje 18 programa osnovnih, specijalističkih i master studija. Naš cilj je bio i biće da stvorimo kadrove koji će steći teorijska znanja, praktične veštine i stavove za obavljanje poslova u oblastima za koje se školuju. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam studentima i poželim im da što pre iskoriste svoje diplome i svoje znanje – kazao je Stamenković.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, kazao je ovom prilikom da se čovek uči dok je živ, a da znanje koje učenici steknu u ovoj obrazovnoj instituciji omogućava da postanu uspešni na svom rodnom tlu.

“Verovanja sam da naša budućnost zavisi od kvaliteta obrazovanja u sadašnjosti, pobornik sam celoživotnog učenja i smatram da je znanje moć. U želji da Leskovac stvara jake i obrazovane ljude, inicirao sam da naš grad bude sedište Akademije južna Srbija. Lokalana samouprava grada Leskovca je pružila podršku da se nekadašnje visokoškolske ustanove sa tradicijom dugom preko šest decenija, da se integrišu i ujedine u sada već poznatu Akademiju sa tri odseka. Programi su prilagođeni potrebama tržišta rada i savremenog poslovnog ambijenta. Na ovaj način mladi iz drugih gradova ali i Leskovčani imaju predispoziciju da na svom rodnom tlu postanu uspešni akademici i produktivni deo društva – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

“Naša visoka škola, odnosno Akadmija Južna Srbija poznata je širom zemlje kao obrazovna institucija koja školuje ekonomiste, umetnike, vaspitače. Povodom dana Akademije, danas su dodeljene i jubilarne nagrade zaposlenima koji su ostvarili pravo a na osnovu godina rada od 30,20 i 10 godina. Ovom prilikom upriličena je i svečana dodela diploma studentima koji su završili osnovne, master i specijalističke studije – istakla je ovom prilikom Ljubica Janjić PR Akademije.

Check Also

Sećanje kroz darivanje -Učenici iz Bojnika u znak sećanja na svoje drugare iz Ribnikara organizovali uskršnji bazar

Učenici Tehničke škole “Boško Krstić” iz Bojnika i njihovi predmetni profesori Tatjana Stanković i Dragan …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *