hotel bell

Na 21. leskovačkom polumaratonu, trkama na 10, 3×7 i trci zadovoljstva učestvovalo nekoliko stotina atletičara i rekreativaca

Tradicionalna atletska manifestacija, nakon trogodišnje pauze, okupila je u Leskovcu sjajne polumaratonce i maratonce, dugoprugaše, ali i rekreativce svih generacija, koji su želeli da testiraju svoje sposobnosti

Bolji poznavaoci atletike znaju da je izuzetno topao oktobarski dan kao stvoren za posmatrače i ljubitelje atletike, ali da je dugoprugašima i maratoncima teže, što je temperatura viša. Bez obzira na vremeneske okolnosti, svi su bili spremni da se nadmeću za plasman, dobre rezultate i bogat fond nagrada koji je organizator pripremio.

U ime glavnog pokrovitelja manifestacije, učesnike je pozdravila Brankica Stamenković, gradska većnica zadužena za obrazovanje i sport:

– U ime Atletskog kluba “Dubočica“ i svih entuzijasta, koji su u proteklih godinu dana marljivo radili na organizaciji ove manifestacije, zahvaljujemo na dolasku u Leskovac. Grad jeste pokrovitelj, ali podršku daje i Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti i u tome se vidi težnja lokalne samouprave da upravo sve mlade usmeri ka sportu i zdravim stilovima života. Prošle nedelje smo imali kros RTS-a, na kome je učestvovalo preko 4.000 predškolaca i đaka iz Leskovca i nadamo se da će neki od njih naslediti vas na Leskovačkom polumaratonu. Želim vam dobrodošlicu u grad Leskovac i da, dok trčite našim ulicama osetite dobru energiju i da svi kroz cilj prođete kao pobednici.

Osim polumataronske trke, na 21,1 kilometar, za koju je prijavljeno 169 takmičara iz Srbije, Severne Makedonije, trčalo se na 10.000 metara i u njoj je učestvovalo 74-oro dugoprugaša i štafetno 3×7 kilometara, za koju se prijavilo 12 tročlanih ekipa. Skupa sa svima njima, rekreativci su trčali iz zadovoljstva.

– Jako je toplo, ali je staza ravna, dobro su organizovani punktovi za osveženje i orjentaciju. Trka je bila preteška. Na zagrevanju je bilo 15, a pred početak trke 22 stepena. Kretali smo se sa razmakom, pa nas je vetar “tukao“ i bilo je baš teško. Ipak smo vrlo zadovoljni plasmanom, a posebno postignutim vremenom. Leskovčani su odlični domaćini. Prvi put smo ovde, ali ćemo se, ako Bog da, naredne godine sigurno vratiti, rekli su za Dnevnik juga prvoplasirani u trci na 10 kilometara, Miroslav Dukadinović (Beograd) Nikola Vukelja (Kruševac) i Uroš Maksimović (Kragujevac), koji su danas ili popravili lične rekorde ili trčali najbrže ove sezone.

Kod devojaka, na istoj deonici, prva je bila Tijana Kabić iz Sombora, ispred dve Leskovčanke i članice AD “Dubočica“: Tanje Antić i Marije Papović.

Check Also

Poziv za mladiće i devojke za obuku za rezervne oficire – Avijatičare

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je danas poziv svim mladićima i devojkama do 27 …

Оставите одговор