Home / DRUŠTVO / MUP: Vakcinacija svih pripadnika policije
hotel bell

MUP: Vakcinacija svih pripadnika policije

U cilju zaštite zdravlja zaposlenih i stvaranja kolektivnog imuniteta, Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku da se svi pripadnici policije vakcinišu protiv koronavirusa.

Imajući u vidu specifičnosti policijskih poslova i stalnog kontakta policije sa građanima, potrebno je da se svi pripadnici policije, osim onih kod kojih vakcinacija nije moguća iz zdravstvenih razloga, vakcinišu.

Podsećamo na to da je vakcinacija protiv koronavirusa preporučena mera od svih relevantnih činilaca – Kriznog štaba za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Takođe, napominjemo da su zaposleni u obavezi da, u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, sprovode sve preventivne mere bezbednosti i zdravlja na radu kako bi sačuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih zaposlenih – navodi se u saopštenju MUP-a.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *