Home / DRUŠTVO / Mladima u Medveđi predstavljen projekat „Radimo za bolju budućnost dece“
hotel bell

Mladima u Medveđi predstavljen projekat „Radimo za bolju budućnost dece“

U okviru programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji opština Medveđa sufinansira i sprovodi – meru usklađivanje rada i roditeljstva.

Projekat “Radimo za bolju budućnost dece” treba da doprinese stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera (nezaposlenost mladih) za roditeljstvo i rađanje dece. Podrška je usmerena i na preduzetnike kako bi se stimulisali da zapošljavaju mlade i nezaposlene roditelje.

Nakon raspisivanja javnog poziva za učešće u programu obuke za započinjanje biznisa/unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama starosti od 18-35 godina, na konkurs se javilo 44 kandidata za pokretanje sopstvenog biznisa i unapređenje poljoprivrednih gazdinstava. Komisija za odlučivanje uradila je prvu selekciju kandidata a odabrani su danas pohađali obuku za izradu biznis plana sa kojim će konkurisati za drugu fazu realizacije projekta.

Ukupna sredstva koja se raspodeljuju u okviru projekta su 5 miliona dinara, a projekat finansira Kabinet ministra bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je prilikom obraćanja prisutnima u holu Kulturnog centra istakao da opština Medveđa ulaže maksimalne napore da zaustavi migraciju mladih ka većim gradskim centrima i pozvao ih da se aktivno uključe u izradu opštinskog budžeta za narednu godinu. Takođe, on je ovom prilikom i ohrabrio mlade da pokrenu svoj biznis. Kao primer, naveo je da su u zajedničkoj realizaciji, opština Medveđa i organizacija HELP u toku proteklog meseca, podelili bespovratna sredstva u iznosu od oko 4.250.000 dinara za 15 mladih preduzetnika.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.