Home / DRUŠTVO / Mladi u Lebanu pasivni – nedostaje im empatija
hotel bell

Mladi u Lebanu pasivni – nedostaje im empatija

Mladi srednjoškolci iz lebanske Gimnazije odazvali su se akciji „Građanske inicijative“ pa su prikupili sredstava za novogodišnje paketiće za decu iz Lebana i okolnih sela čiji roditelji nisu u materijalnoj situaciji da im to obezbede, a koji su na evidenciji Centra za socijalni rad.

Naša današnja sagovornica sedamanestogodišnja Anastasija Jovanović, učenica Gimnazije u Lebanu je učesnik ove akcije koja je prošla zadovoljavajuće, ali nažalost kako ona kaže nije se uključio veliki broj mladih.

„Uspeli smo zajedničkim snagama na nivou opština Preševo, Bujanovac, Vranje, prikupimo sredstva za paketiće. Za mališane iz Lebana prikupili smo 30 paketića, čiji deljenje je u toku. Mladi u Lebanu su svesni lošeg materijalnog stanja mnogih porodica, bar konkretno kod ove akcije, ali su nekako ostali pasivni. Kada organizujemo akcije javi se mali broj volontera, mali broj mladih. Smatram da je kod nas glavni problem nedostatak empatije i tog nekog mehanizma za pokretanje inicijative. Mladi su sve više okrenuti kompjuterima i društvenim mrežama koje značajno utiču na formiranjue stavova kod mladih o mnogim društvenim pitanjima – ističe za Dnevnik Juga, Anastasija Jovanović.

Uporedo sa ovom akcijom učenički parlament lebanske Gimnazije uz podršku Sportskog saveza opštine Lebane i lokalne samouprave organizovao je dvodnevni humanitarni turnir u basketu i odbojci a sredstva koja su prikupljena biće iskorišćena za kupovinu paketića za decu sa niške onkologije.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Lebane. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Ko je Maksim što bije po diviziji, zašto je Sv.Petra kajgana koštala preskupo, šta je vrzino kolo, a šta Alajbegova slama

Izraze kao što su “Lupa k’o Maksim po diviziji“, “Uhvatila se u vrzino kolo“, “Lije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.