hotel bell

Mladi su važan deo promene!

U okviru projekta “Mladi su važan deo promene,” juče su mladi učesnici projekta razgovarali sa predstavnicima – rukovodstvom lokalne samouprave Vlasotince, kako je i predviđeno planom aktivnosti.

Primili su ih zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić, četiri većnika lokalne samouprave (Tatjana Ilić, Sanja Ristić, Ivana Rajković i Aleksandar Jović) i u razgovoru se upoznali sa projektom i potrebama mladih.

“Ovim putem im se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i ukazanoj prilici. Otvoreni dijalog između rukovodstva grada i mladih imao je cilj unapređenje položaja mladih. Da se mladi učesnici/ce projekta podstaknu, ohrabre i podrže od strane rukovodstva grada, da budu aktivni mladi ljudi koji će se prema problemima u svom okruženju postavljati aktivno i koji će u svakom trenutku u budućnosti moći da se obrate rukovodstvu grada za saradnju, pomoć i podršku. Ovaj kontakt i razgovor je od velikog značaja za mlade jer im je ukazana prilika da pričaju o problemima koje vide u zajednici, kao i potrebama mladih. Jednu značajnu potrebu koju su istakli svi učesnici sa koordinatorkom je oformljavanje jedne omladinske prostorije, tj. Omladinskog centra u Vlasotincu kako bi oni mogli da nastave aktivnosti i realizuju razne radionice, kako bi pre svega doprineli lokalnoj zajednici, ali i sebi samima i mladima jer nakon ovog projekta sada mnoge stvari znaju i umeju. Mladi su se danas osećali važnim! Hvala Vam na tome”, rekla je Emina Dostović, koordinatorka projekta.

Projekat “Mladi su važan deo promene” je nastao u okviru programa obuke za omladinske lidere/ke koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije i opštinom Vlasotince.

Check Also

Kompanija PWW isplatila 12,7 miliona gradu Leskovcu

Kompanija PWW je po osnovu Ugovora o obavljanju komunalnih delatnosti uplatio 12.671.358 dinara a po …

Оставите одговор