Home / DRUŠTVO / Mladi polomili mobilijar u Vlasotincu: Apel nadležnih da brinu o zajedničkoj imovini
hotel bell

Mladi polomili mobilijar u Vlasotincu: Apel nadležnih da brinu o zajedničkoj imovini

Dečija igrališta pored Vlasine često su meta vandala iako su „pokrivena“ video nadzorom. I pre desetak dana grupa mladih ljudi lomila je mobilijar, kante i tablu na dečjem igralištu u blizini sportske hale u Vlasotincu.

Čuvar u SRC Vlasina, koji je na video nadzoru primetio lomljavu, izašao je na igralište.

-Pitao sam ih šta im znači da lome. Rekli su: „Pa, znači nam“. Rekao sam da ću da pozovem policiju. Oni su rekli da će sami pozvati policiju, što su i učinili. Policija je došla i uzela im izjave. Dalje ne znam šta se dešavalo – kaže radnik koji je te noći bio dežurni u hali.

V.d. direktora SRC Vlasina Saša Đokić kaže da mladi ljudi, na žalost, često uništavaju zajedničku imovinu, lome klupe, kante, ostavljaju flaše i drugi otpad pored reke. Posebno je dramatično vikendom, dodaje.

-U tako ruiniran park, preko dana,dolaze deca sa roditeljima, razočarana što im je uništen prostor za igru. Apelujem na mlade ljude da brinu o zajedničkoj imovini i o najmlađim sugrađanima jer su igrališta pre svega namenjena najmlađima – kaže v,d,direktora SRC Vlasina Saša Đokić.

Sistemom video nadzora „pokrivena“ su oba igrališta pored reke – Vlasina 1, koji je izgradila opština Vlasotince i Vlasina 2, za čiju su se izgradnju izborili građani glasanjem u kampanji brenda Nivea „Gde nam rastu deca“ u februaru prošle godine.

Check Also

Leskovčani pohrlili u kupovinu na dan velikih sniženja – Black Friday ili Crni petak

Sve prodavnice su već uveliko spremne za dugo najavljivanu rasprodaju koje kreću danas u petak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *