Home / DRUŠTVO / Mira Banjac: Čast mi je da igram predratnu Leskovčanku- Nadam se da će se publici dopasti
hotel bell

Mira Banjac: Čast mi je da igram predratnu Leskovčanku- Nadam se da će se publici dopasti

Jedna od uloga u filmu, pod još uvek radnim naslovom “Bilo jednom u Srbiji’, čije se snimanje uskoro završava, poverena je legendi jugoslovenske i srpske kinematografije, Miri Banjac.

Čuvena glumica će u filmu o Leskovcu između dva svetska rata, koji iz dotadašnje turske kasabe prerasta u industrijski, privredni i finansijski centar ne samo Srbije nego i Balkana, igrati Desku, babu jednog od glavnih junaka -Dineta.

– Prvi put sam u ovom miljeu. Ponosna sam na žene koje sam odigrala, a igrala sam žene iz Crne Gore, Bosne, Hrvatske. Glumac svoje likove ne razlikuje na taj način. To je zadatak. Ako neko nauči tekst na engleskom, govoriti dijalektom svog naroda, mora da bude jednako lako. Zadovoljstvo je naše što upoznajemo svoj narod, upoznajemo jednu čuvenu regiju i sa osobitom čašću sam prihvatila ovu ulogu.

Mira Banjac je izrazila uverenje da će se publici, pre svega leskovačkoj, dopasti način na koji je donela baba Desku, uz objašnjenja da se, kako god to na kraju izgledalo, maksimalno trudila da opravda ukazano poverenje.

Check Also

Promocija romana „Kuća na ostrvu Skaj“ u četvrtak u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u Čitaonici Biblioteke u četvrtak 2. decembra 2021. godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *