Home / DRUŠTVO / Ministarstvo prosvete finansira projekat Grada Leskovca „Razigraonica“ sa 4,5 miliona dinara
hotel bell

Ministarstvo prosvete finansira projekat Grada Leskovca „Razigraonica“ sa 4,5 miliona dinara

U Beogradu su danas potpisani ugovori Ministarstva prosvete sa predstavnicima lokalnih samouprava o realizaciji pojednačnih projekata u okviru nacionalnog projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

Gradu Leksovcu odobrena su sredstva u visini od 4,5 miliona dinara za projekat „Razigraonica“ koji će biti realizovan u selima Turekovac i Brestovac.

Realizacija projekta će trajati 32 meseca, a osnovni cilj je unapređenje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do 6,5 godina starosti, naročito za decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa. Projekat „Razigraonica“ će se realizovati u selima Turekovac (1 grupa) i Brestovac (2 grupe), gde će deca uzrasta od 3-5,5 godina svakog dana potpuno besplatno boraviti u vrtiću u trajanju od 4 časa čime će sva deca predškolskog ostvariti svoje pravo na obrazovanje i uključivanje u tokove društva, što je značajno i za članove njihovih porodica, ali i za mesto u kom žive jer će se sprečiti iseljavanje, kao i segregacija.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.