Početna / DRUŠTVO / Ministarstvo o tome da li će deca u vrtićima nositi maske
hotel bell

Ministarstvo o tome da li će deca u vrtićima nositi maske

Povodom nedoumica koje su pojavile u javnosti, nakon donošenja Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, a u vezi sa nošenjem zaštitnih maski dece u predškolskim ustanovama, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja navodi, da u strogo kontrolisanim uslovima tokom boravka u predškolskim ustanovama, u kojima se primenjuju propisane protivepidemijske mere, nije potrebno da deca nose zaštitne maske. 

Ukoliko deca sa vaspitačima organizovano napuštaju objekat, neophodno je da svi nose zaštite maske. Zaštitna maska je obavezna za sve osoblje u predškolskim ustanovama tokom boravka na radnom mestu.

Uredbom je predviđeno da su roditelji dece starije od četiri godine u obavezi da obezbede da deca nose zaštitne maske na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje između dva lica od najmanje dva metra (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.). Nošenje zaštitnih maski je obavezno u javnom drumskom i železničkom prevozu putnika.

Izvor: zelenaucionica.com

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *