Home / DRUŠTVO / Ministar Ružić: On-line nastava kada u odeljenju oboli 10% učenika, nastojaću da se uvede i redovno testiranje učenika
hotel bell

Ministar Ružić: On-line nastava kada u odeljenju oboli 10% učenika, nastojaću da se uvede i redovno testiranje učenika

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da u ovom trenutku nije moguće održavati nastavu u svim osnovnim i srednjim školama na tradicionalan način zbog aktuelne epidemijske situacije.

Ružić je, gostujući na TV Prva, istakao da će se nastava izvoditi  u skladu sa stručnim uputstvima, dodavši da nastavno osoblje ima obavezu da pripremi predavanja i u formi učenja na daljinu, ukoliko situacija nametne taj model.

Za sada se nastava na daljinu odvija u malom broju škola i ne bi trebalo da čudi da u istom gradu imamo nekoliko modela. Uveli smo takozvani semafor sistem, centralizovani model u kojem su ključni parametri broj vakcinisanih i zaraženih, naveo je on.

Kriterijum za uvođenje onlajn nastave je da je 10 odsto učenika u odeljenju pozitivno na koronavirus, predočio je on, uz napomenu da će se nastojati da se uvede i redovno testiranje učenika.  

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da je cilj da se stekne što realnija slika situacije, pri čemu je izrazio nadu da će roditelji podržati ovu inicijativu.

Neće biti neke posebne kontrole i inspekcija, jer je obrazovni sistem ozbiljan i čitavu situaciju nadgledaju direktori škola i nastavno osoblje, rekao je Ružić.

On je naglasio da sve epidemiološke odluke i preporuke donosi medicinska struka i potvrdio da će se obrazovni sistem pridržavati tih preporuka, što važi i za nošenje maski, ali i za sve ostale mere koje budu propisane.

Ružić je rekao da đaci od prvog do trećeg razreda idu u školu na tradicionalan način, a svi ostali će se prilagođavati  epidemijskoj situaciji.

Check Also

Stari leskovački zanati koji i danas žive

U Čitaonici Biblioteke održano je predstavljanje leskovačkih starih zanata u okviru manifestacije Dani evropske baštine. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *