Home / DRUŠTVO / Ministar odbrane i načelnik Generalštaba na Uskrs sa vojnicima u bazi kod Medveđe
hotel bell

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba na Uskrs sa vojnicima u bazi kod Medveđe

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišli su pripadnike Vojske Srbije u bazi „Medevce“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

U ime svih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, ministar Vulin čestitao je Vaskrs svim pravoslavnim vernicima koji danas slave ovaj veliki praznik.

Nakon upoznavanja sa orijentacijom, organizacijsko-formacijskom strukturom, zadacima baze i razgovora sa pripadnicima Vojske Srbije, ministar Vulin je poručio da Vojska Srbije i u prazničnim danima obavlja svoje zadatke, kako bi Srbija bila sigurna.

– Svi pripadnici Vojske Srbije su sigurni, spremni, stabilni i sposobni da sačuvaju naš mir i naš svakodnevni život. Vojska Srbije i u prazničnim danima obavlja sve svoje zadatke i Vojska Srbije je garancija naše stabilnosti i naše slobode. Danas, želim da mislimo na sve one koji nisu sa svojim porodicama. Danas, želim da mislimo na sve pripadnike Vojske Srbije, na sve pripadnike svih bezbednosnih struktura, sve one zbog kojih možemo da kažemo da i današnji dan protiče mirno i da će dani koji su pred nama biti dani mira i slobode. Sigurna i stabilna Srbija, sigurna i jaka Vojska Srbije, garancija su da će Srbi, bez obzira gde budu živeli, uvek biti čuvani, da će se o njima brinuti, da će njihova prava biti poštovana, da će naša sloboda biti sačuvana – rekao je ministar Vulin.

Ministar je ponovio da svi Srbi, gde god da žive, treba da znaju da je stabilna, slobodna i sigurna Srbija garancija njihovog opstanka i razlog da se svi radujemo u budućnosti.

Sa stanjem u sektoru odgovornosti baze „Medevce” ministra je upoznao komandir baze kapetan Aleksandar Stojanović. Komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Slađan Stamenković poručio je da je obezbeđenje administrativne linije prema Kosovu i Metohiji jedan od težišnih zadataka Treće brigade, kao i da pripadnici Vojske Srbije uspešno obezbeđuju Kopnenu zonu bezbednosti i stanovništvo na tom prostoru. Tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse, on je, takođe, čestitao praznik svim pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske, koji se nalaze na ovim i ostalim zadacima.

Prazničnom obilasku baze „Medevce“ prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov i glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Zoran Kocić.

Baza „Medevce“ nalazi se kod Medveđe, u Kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom. U njoj su raspoređeni pripadnici Treće brigade Kopnene vojske.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.