Početna / DRUŠTVO / Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na setu filma „Bilo jednom u Srbiji“ u Grdelici
hotel bell

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na setu filma „Bilo jednom u Srbiji“ u Grdelici

U Grdelici je počelo pripremanje filmskog prostora za snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“, koji se više od jednog meseca snima na teritoriji grada Leskovca.

Danas je ovu varošicu obišao ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, premda se ovaj projekat finansira delom sa lolakala, delom i iz budžeta ministarstva, a delom iz Filmskog centra Srbije.

Na današnoj konferenciji za medije govorio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

„Narod koji ne čuva svoju prošlost, ne može da govori niti da se nada predivnoj budućnosti. Mi se sa setom sećamo te predivne prošlosti, sećamo se Srpskog Mančestera i zato već unazad šest godina pokušavamo da kroz monografiju, serije, dokumentarne filmove verno prikažemo i prisetimo se perioda između dva svetska rata odnosno perioda od 1918. do 1941. godine. Zahvaljujući odličnoj glumačkoj ekipi sa Mikijem Manojlovićem, Slobodom Mićalović, Teodorom Ristovski, Viktorom Savićem uz rediteljsku palicu Petra Ristovskog, i uz predivne lokacije poput Vučja, fabrike Zele Veljković, Gradske kuće i danas Grdelice, siguran sam da ćemo imati fantastičan film o našem gradu“

Prisutnim medijima se obratio i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

„Ovo danas predstavlja jedan divan povod za okupljanje. Gradonačelnik Leskovca zna kako da očuva vrednosti Leskovca s početka prošloga veka, pa sve do II svetskog rata, kada je Leskovac i dobio naziv Srpski Mančester. Na ovom setu vidim i svoje prijatelje, i verujem da je ta filmska industrija nešto što predstavlja komparativnu vrednost Srbije u svakom smislu te reči. Mi kao ministarstvo dali smo skromnu pomoć koja je omogućila da dođe do početka realizacije projekat – kazao je ministar Ružić.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *