Home / DOGAĐAJI / Milan Stanojević dobio poziv selektora za pripreme reprezentativaca Srbije na Zlatiboru
hotel bell

Milan Stanojević dobio poziv selektora za pripreme reprezentativaca Srbije na Zlatiboru

Milan Stanojević, član bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince, dobio je poziv selektora reprezentacije Srbije Dragana Vasiljevića, da od 09.01.2022. do 31.01.2022. godine odradi bazične pripreme na Zlatiboru.

Bokserski savez Srbije organizovao je ove pripreme kako bi se reprezentativci Srbije blagovremeno fizički pripremili za predstojeće domaće i međunarodne turnire koji ih očekuju u toku 2022. godine.

Stanojević je već duži niz godina redovni član reprezentacije Srbije. Učesnik je juniorskog prvenstva Evrope u Gruziji 2019. godine, na kome se plasirao na petom mestu. Dugogodišnji šampion Srbije i osvajač brojnih međunarodnih turnira. Milan je vrlo talentovan sportista čije vreme dolazi i koji bi rezultatski maksimum trebalo da ostvari na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

“Ponosni smo što je član našeg kluba dobio poziv selektora omladinske reprezentacije Srbije, g. Dragana Vasiljevića, da se priključi reprezentaciji i odradi bazične pripreme. Na spisku selektora Vasiljevića bokser iz Vlasotinca je jedini
predstavnik regiona jugoistočne Srbije, čime je uspeh još veći. Milan Stanojević se prošle godine kvalifikovao za Evropsko prvenstvo, osvojivši Državno prvenstvo i međunarodni turnir u Budvi. Na listi Evropske bokserske federacije u tom trenutku Milan je zauzimao visoko mesto i bio jedan od favorita za osvajanje prvenstva u kategoriji do 66kg. Međutim, dan pred odlazak na Evropsko prvenstvo, kada je već imao kupljenu avionsku kartu i urađen PCR test, na poslednjem treningu pred polazak Milan je povredio koleno, pa zbog te povrede je i propustio Evropsko prvenstvo. Posle medicinske terapije i dužeg oporavka Milan je nastavio sa napornim treninzima, tako da se nadamo da će se trud isplatiti i da će Milan ušpešno predstavljati opštinu Vlasotince i Republiku Srbiju na budućim velikim takmičenjima” – rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

Check Also

Vlasotinčani proslavili svoju slavu – Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja

Litijom, koja je prošla ulicama Vlasotinca od porte crkve Silaska Svetog Duha na apostole do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.