Home / Opštine / Medvedja / Mihajlović: 2 milijarde dinara za puteve u Jablaničkom okrugu – Arsić: Počinje nova istorija Medveđe
hotel bell

Mihajlović: 2 milijarde dinara za puteve u Jablaničkom okrugu – Arsić: Počinje nova istorija Medveđe

Po završetku sastanaka, u Kulturnom centru u Medveđi održana je konferencija za medije na kojoj su svoje ocene izneli predsednik opštine Nebojša Arsić i ministri Zorana Mihajlović i Vanja Udovičić.

Prvi čovek Medveđe nije krio zadovoljstvo rezultatima sastanka koji će, prema njegovim rečima, doneti novi početak za ovu opštinu.

-Ovim današnjim sastankom je Srbija pokazala koliko misli na sve svoje opštine, koliko misli na opštinu Medveđa u kojoj su ljudi spremni da ostanu. Mi se trudimo sopstvenim sredstvima ali ono što smo danas dogovorili će doprineti i biti podsticaj da Medveđa svoj točak migracije vrati, i da sva prirodna bogatstva kojima ovde raspolažemo budu u službi povećanja ekonomskog razvoja naše sredine. S obzirom na ono što smo se dogovorili opštinu Medveđa očekuju lepši dani. Naša bolna tačka, put Lebane-Medveđa koji je od izgradnje tek poslednje dve,tri godine u rekonstrukciji, ove godine će biti potpuno završen. Takođe ćemo i one sporne mostiće rešiti. Zatim takođe jedan veliki projekat, preko Radan planine će se spojiti Jablanički i Toplički okrug, to je od izuzetnog strateškog i turističkog značaja. Na taj način bi spojili Sijarinsku banju, Prolom banju i Lukovsku banju i Kuršumlijsku banju, i takođe dva svetska lokaliteta Đavolja varoši i Caričin grad – izjavio je predsednik Opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Ministar Vanja Udovičić najavio je pomoć kroz kako je rekao „male stvari“ koje znače građanima.

-Danas smo imali pozitivan sastanak na kome smo mogli da vidimo sve ono što je urađeno u prethodnom periodu da popričamo o kapitalnim projektima, ali i o malim stvarima koje će učiniti da na lokalu svi građani bolje žive. U prethodne četiri godine završili smo tri hale u ovom okrugu i na tome ne želimo da stanemo. Želimo da pobošljamo položaj mladih u Jablaničkom okrugu, želimo da damo novu vrednost, želimo da kroz donaciju sportske opreme i sportskih rekvizita poboljšamo system školskog sporta ali i da podstaknemo mlade da kroz pisanje projekta doprinesu svojoj lokalnoj zajednici da njihovi vršnjaci kvalitetnije i bolje žive – poručio je u Medveđi ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila j eulaganja od 2 milijarde dinara u Jablanički okrug samo u ovoj godini.

-Nakon današnjih sastanaka, mogu vam reći da će u 2019. godini u Jablaničkom okrugu ulaganje u putnu infrastrukturu bitu 2 milijarde dinara. Govorimo i o Leskovcu, Bojniku, Medveđi, Crnoj Travi, Vlasotincu. Danas smo gledali na kojim je putevima potrebna rekonstrukcija, gde je potrebno da se popravljaju neki mostovi, gde je potrebnokompletna rehabilitacija. Razgovarali smo, napravili smo našu dinamiku i šta ćemo raditi tokom 2019. godine, kontrolisaćemo zajedno. Razgovarali smo i o Zakonima iz oblasti građevinarstva. Moram da pohvalim opštinu Medveđa, ona je iznad republičkog proseka u brzini izdavanja građevinskih dozvola, u brizini ozakonjenja. Oni su zaista primer, ne samo za Jablanički okrug nego i za ostale okruge u Republici Srbiji. Razgovarali smo da vidimo kako da lokalno komunalno preduzeće „Obnova“ ima dovoljno mehanizacije da samo može da se bavi održavanjem lokalnih puteva. Mislim da je bolje da osposobimo preduzeće kako ne bi republičko preduzeće ovde održavalo puteve. Koridori Srbije će nakon završetka koridora 10 ustupiti jedno vozilo teritoriji opštine Medveđa, videćemo za koje potrebe. Sve što možemo da pomognemo iz ove oblasti koju ja pokrivam mi ćemo to uraditi – izjavila je Zorana Mihajlović na konferenciji za medije.

Check Also

U Jablaničkom okrugu 33 novozaražena

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o kretanju broja pozitivnih na …

Оставите одговор