Home / DRUŠTVO / Medveđa: Počeo program „Moja prva plata“
hotel bell

Medveđa: Počeo program „Moja prva plata“

Program Vlade Republike Srbije „Moja prva plata”, koji se sprovodi drugu godinu za redom, nastavio je svoju realizaciju u ovoj godini.

Nacionalna služba za zapošljavanje je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, omogućila mladima koji nisu radili u struci da se prijave kod poslodavaca u privatnom i javnom sektoru i steknu svoje prvo radno iskustvo.

Danas je u kabinetu predsednika opštine Medveđa, organizovana podela ugovora licima koja su ostvarila pravo da preko Opštinske uprave opštine Medveđa započnu svoje prvo radno iskustvo. Odabrana lica od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, njih 10 su potpisala trojni ugovor sa poslodavcem i NSZ krajem decembra, dok je podela ugovora obavljena juče.

“Tokom devet meseci osposobljavanja za rad, steći ćete prva radna iskustva, primeniti stečena znanja i razviti nove veštine, unaprediti radne navike, a za svoj rad bićete plaćeni. Vaše osposobljavanje za rad biće sprovedeno po utvrđenom programu koji odobrava Nacionalna služba za zapošljavanje, uz mentora koji vrši nadzor i pruža podršku. Po završetku, dobićete potvrdu o obavljenom osposobljavanju na konkretnim poslovima, koja povećava šansu da dobijete zaposlenje za koje ste se školovali”- rekao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić prilikom svog obraćanja.

Licima sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 22.000,00 dinara, dok za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 26.000,00 dinara. Sredstva će biti isplaćivana direktno licima na osposobljavanju, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a osposobljavanje za rad traje 9 meseci. Od njih 10 koji su potpisali ugovor, jedno lice je albanske nacionalnosti.

Check Also

Konačno počinje gradnja puta preko Radana

To je danas, na sastanku sa predstavnicima leskovačkog muzeja i direktorima Turističke organizacije i Doma …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *