Početna / DRUŠTVO / Martovska klasa počela obuku. U Leskovcu 177 vojnika
hotel bell

Martovska klasa počela obuku. U Leskovcu 177 vojnika

U ponedeljak je u Kasarnu “Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu, stigla martovska generacija vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Uniformu je prvi put obuklo 177 mladih ljudi, medju kojima je 147 mladića i 3o devojaka. Oni su u 3. Centar za obuku upućeni iz Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, koji obuhvata vojne odseke:Zaječar, Knjaževac, Prokuplje, Kuršumlija, Kruševac, Jagodina,Ćuprija, Paraćin, Leskovac, Vranje, Pirot i Niš.

Dobrovoljni vojni rok traje šest meseci, tokom kojih će regruti savladavati sadržaje iz strojeve obuke i pravila službe i obučavati se za rukovanje ličnim naoružanjem, kao i izvodjenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, uz konstantno podizanje nivoa fizičke osposobljenosti.

U Leskovcu će vojnici provesti 45 dana, a potom se, u skladu sa specijalnostima, upućuju u centre za specijalističku obuku, u trajanju od mesec i po, a ostatak vojnog roka, odnosno 9o dana, provešće u jedinicama , u kojima se realizuje kolektivna obuka.

 Mladići i devojke iz martovske klase navode da ih, kao i većinu vojnika, za služenje vojnog roka, motiviše, pre svega, mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa.

Ova brojna generacija još jedan je pokazatelj da je Vojska Srbije spada u najpoželjnije poslodavce i da, pored crkve, uživa najveće poverenje naroda.

Osim u Leskovcu, dobrovoljno služenje vojnog roka, pre četiri dana nekoliko stotina mladih ljudi, započelo je u centrima za obuku u Somboru i Valjevu.

Pogledaj takodje

Obuka za leskovačke prosvetare na temu razvoja kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod dece

U savremenom obrazovanju sve više pažnje posvećuje se podsticanju kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *