Manifestacija “Sa tehnologijom na TI” ponovo oduševila Leskovčane: Podsticaj za buduće naučnike i inovatore

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Leskovcu je danas po treći put održana manifestacija “Sa tehnologijom na TI”, koju je organizovao Tehnološki fakultet Leskovac.

Cilj ove manifestacije je popularizacija nauke, tehnologije i inovacija, kao i stvaranje podsticajnog okruženja za odraastanje novih generacija koje se zasniva na pravim vrednostima.

Posetioci dvorišta Šop Đokićeve kuće u Leskovcu imali su priliku da se upoznaju sa različitim temama, kao što su proizvodnja brašna i glutena, pravljenje “zdrave” hrane, sušenje voća, proces stvaranja odeće, proizvodnja deterdženata i kozmetike, slikanje nevidljivim bojama, izrada i ponovno kreiranje balzama za usne od prirodnih sastojaka, upravljanje dronovima, kao i proces razmnožavanja i sadnje biljaka.

U ime grada, obratio se član Gradskog veća, Goran Vukadinović, ističući važnost inspiracije i podsticanja mladih da razvijaju svoje talente u oblasti nauke i tehnologije.

“Ova manifestacija je posvećena promociji nauke među decom i mladima, novim tehnologijama i podsticanju inovacija koje će oblikovati našu budućnost. Posebno je važno istaći značaj promocije nauke među našom decom i mladima. Oni su nosioci budućnosti, zato je ključno da ih inspirišemo, da im približimo čari naučnog istraživanja i da ih podstaknemo da razvijaju svoje talente u oblasti nauke i tehnologije.“

Dekan Tehnološkog fakulteta, prof. dr Dragiša Savić, naglasio je značaj ove manifestacije za promociju nauke i inženjerskih disciplina, kao i njen doprinos u oblasti preduzetništva i zapošljavanja. Manifestacija je, kako je naveo, postala i neka vrsta mini berze rada, gde sponzori i kompanije imaju priliku da pronađu potencijalne zaposlene.

Prorektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Vlastimir Nikolić, takođe je pohvalio inicijativu Tehnološkog fakulteta u Leskovcu za promociju nauke i visokog obrazovanja, ističući značaj ovog fakulteta kao dobrog izbora za studiranje u rodnom gradu i perspektivu koju pruža akademska zajednica i lokalna samouprava.

Manifestacija “Sa tehnologijom na TI” nastavlja da inspiriše mlade generacije i doprinosi razvoju nauke, tehnologije i inovacija u Leskovcu i šire.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …