hotel bell

Mali ljudi su ozbiljna publika: Otvoren “Mali Joakim“

Mina Cocić kao veštica Grozdana/Razmaženi princ

Za osam nagrada, ravnopravno konkuriše sedam predstava, a čast da otvori 15. Festival predstava za decu i mlade “Mali Joakim“, dobilo je ostvarenje leskovačkog teatra “Razmaženi princ“

Narednih sedam dana, visoko cenjena najmlađa publika, imaće priliku da uživa u predstavama pravljenim i igranim samo za nju:

– Ove godine je selektor Aleksandar Radulović, umetnički direktor Narodnog pozorišta u Pirotu, napravio sjajan izbor. O najboljima će odlučivati tročlani žiri koji čine: Snežana Udicki, rediteljka, David Alić, reditelj i glumac kragujevačkog teatra, Čedomir Štajn. Moderator i kritičar Festivala je Jelena Popović. Ovo će biti prilika da svi uživamo u najnovijim ostvarenjima dečjeg pozorišnog stvaralaštva i radujemo se tamičenju, druženju i razmeni dobre energije, poručio je na otvaranju direktor Leskovačkog pozorišta, Dragan Boža Marjanović.

Predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, Spasoje Ž. Milovanović, ocenio je da će leskovački teatar i grad Leskovac, sigurno još jednom potvrditi epitet dobrog domaćina:

– Zahvaljujem posebno lokalnoj samoupravi koja je prepoznala kvalitet jednog ovakvog kulturnog događaja i finansijski ga podržala. Zahvalnost ide i resornom ministarstvu, jer se trudi da sačuva i održi živom manifestaciju, na radost svih nas, a posebno najmlađe publike. Verujem da će mnogi od njih postati naše kolege, trudeći se da svet učine boljim nego što jeste, jer mi mislimo da je to moguće.

Na “Malom Joakimu“ se dodeljuje osam nagrada: za najbolju predstavu u celini, najbolju režiju, scenografiju ili ukupni scenski dizajn, kostimografiju, najbolje glumačko ostvarenje, dramski tekst, autorsku muziku i specijalno priznanje.

Festival se završava u ponedeljak, proglašenjem najboljih, u čiju čast će, ansambl Prištinskog narodnog pozorišta, sa sedištem u Gračanici, izvesti predstavu “Zvonar bogorodičine crkve“, po tekstu Viktora Igoa.

Check Also

Gran pri “Mali Joakim“ dobilo šabačko pozorište: Leskovačkom “Razmaženom princu“-tri nagrade

Predstava “Crvenkapa i dragi Vuk“, u izvođenju ansambla šabačkog teatra, izdvaja se svojom duhovitošću, zaokruženošću …

Оставите одговор