Početna / HRONIKA / „Malčanski berberin“ osuđen na doživotnu robiju
hotel bell

„Malčanski berberin“ osuđen na doživotnu robiju

Viši sud u Nišu osudio je na doživotnu kaznu zatvora Ninolava Jovanovića koji je u medijima poznatiji kao „Malčanski berberin“.

Prvostepena presuda je objavljena danas nešto posle 11 časova u prisustvu porodice devojčice koju je oteo. Jovanović nije prisustvovao izricanju presude.

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali zbog zaštite podataka o maloletnoj devojčici detalji nisu saopšteni javnosti. Istraga je sprovedena zbog otmice i silovanja deteta za šta je predviđena kazna od 10 godina do doživonog zatvora.

Ninoslav Jovanović je 2 puta osuđivan zbog krivičnog dela silovanja, otmice i zlostavljanja zabog čega je osuđivan na zatvorske kazne u trajanju od 10 i 12 godina.

Pre nešto više od godinu dana Malčanski berberin je 20.decembra 2019, godine oteo devojčicu, krio se u napušenim kućama između Niša i Knjaževca, a nestala devojčica je pronađena 8 dana kasnije. Jovanović je uhaošen na groblju u rodnom selu Malča nedelju dana kasnije.

Mediji ističu da je ovo istorijska presuda, po izmenjenim zakonskim odredbama, koje predviđaju znatno strože kazne kada su oštećena lica maloletne osove.

Pogledaj takodje

Sredinom aprila građani Srbije u Grčku preko Bugarske

Građani naše zemlje moći će pod određenim uslovima da putuju u Grčku od 14. maja, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *