Home / DRUŠTVO / Letnje održavanje: Rekonstruisan deo puta kroz Jašunju
hotel bell

Letnje održavanje: Rekonstruisan deo puta kroz Jašunju

Rehabilitovane deonice ukupne su dužine 650 metara, a osim presvlačenja asfaltom, proširenene su i bankine, što je još jedan plus u stvaranju uslova za bezbedniji saobraćaj

Radi se o vrlo frekventnom delu puta, jer se predmetna deonica nalazi u centru sela, pa je bilo neophodno najpre sanirati oštećenja, a potom i presvući asfaltom kolovoz:

– Asfaltiranje je završeno, postavljanjem habajućeg sloja debljine 4 santimetra, a danas se privodi kraju uređenje bankina nasipanjem šljunka. Pored pomenutog putnog pravca, u okviru letnjeg održavanja, udarne rupe krpljene su i na ostalim putnim pravcima, a na pojedinima su sanirane i duže deonice. Prošle nedelje su završeni radovi na rehabilitaciji kolovoza u Razgojni, u dužini od 220 metara, kao i u Grdanici, gde je saniran deo kolovoza dužine 290 metara. Ove dve investicije vredne su 1,5 miliona dinara, objašnjava tehnička direktorka JP “Urbanizam i izgradnja“, Ljiljana Mihajlović.

Ona dodaje da su u toku radovi u ulici pored Službe hitne pomoći, gde trenutno nema saobraćaja. Sanira se 150 metara kolovoza, za šta je iz budžeta izdvojena suma od 1,3 miliona dinara.

Meštanin Jašunje i kapiten lokalnog fudbalskog kluba, Dalibor Cakić, kaže da je svako ulaganje u ovaj kraj izuzetno važno, jer će mlade motivisati da ostanu na selu i bave se sportom.

Podsećamo da je za letnje održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva, ove godine planirano 48 miliona dinara, a posao je poveren Preduzeću “Trejs“ AD Niš.

– Pre tri godine rehabilitovan je put od Leskovca do Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu u dužini od 7 kilometara, a sredstva, u iznosu od 56,5 miliona, su obezbeđena iz gradskog budžeta. Tada je postavljena nova led rasveta, u Jašunji su izgrađene svlačionice na seoskom stadionu, rekonstruisana je zgrada mesne zajednice u Drćevcu, očišćeni kanali i zamenjeni propusti, podsetila je na infrastrukturne projekte u ovom kraju, Marija Rajković iz kabineta gradonačelnika.

Za zamenu rasvete u Oraovici spremna je projektna dokumentacija, a na pojedinim putevima i ulicama, biće ugrađen grebani asfalt.

Check Also

Seka Aleksić 2. januara u Leskovcu

U svečanoj sali restorana „Dionis“ svoj nastup 2. januara 2022. godine najavila je balkanska zvezda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *